Ειδήσεις

Πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα... επιχείρηση

Σήμερα τα ξημερώματα, Μεταμοσχευτικές Ομάδες από 5 Νοσοκομεία τριών διαφορετικών χωρών, συναντήθηκαν στο "Βενιζέλειο" Νοσοκομείο Ηρακλείου, σε μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρηση αφαίρεσης μοσχευμάτων ταυτόχρονα από δύο πολυδότες οργάνων, έναν άνδρα 51 ετών και μία γυναίκα 58 ετών, σχολιάζει σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο επικεφαλής της αποστολής από τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του Γ.Ν.Α. "Ο Ευαγγελισμός", στην οποία συμμετείχε, Δρα Βασίλειος Δρακόπουλος.

Η Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του Γ.Ν.Α. "ο Ευαγγελισμός" συμμετείχε - με επικεφαλής της αποστολής τον Δρα Βασίλειο Δρακόπουλο, συνοδεία του Χρήστου Νικολαΐδη, υπό τον συντονισμό της Αικατερίνης Μπαλάσκα και του Δημήτριου Πιστόλα - στην αφαίρεση των νεφρικών μοσχευμάτων, ενώ οι Ομάδες του Γ.Ν.Θ "Ιπποκρατείο" και ιταλικού νοσοκομείου από τη Μπολόνια προχώρησαν στην αφαίρεση ηπατικών μοσχευμάτων, της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. και γερμανικού νοσοκομείου από το Ανόβερο, προχώρησαν με την αφαίρεση κερατοειδών και πνευμόνων, αντίστοιχα.

Θερμά συγχαρητήρια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου που κατόρθωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα να διαχειριστεί ταυτόχρονα δύο πολυδότες οργάνων, στον ΕΟΜ για την ολονύχτια προσπάθεια και το μεγάλο έργο του, αλλά πάνω απ/ όλα στις οικογένειες των δοτών για την κορυφαίας μεγαλοψυχίας απόφασή τους.

Σήμερα η μεταμοσχευτική διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τη μεταμόσχευση των οργάνων στους 11 λήπτες, χαρίζοντάς τους το μέλλον.

Σήμερα τα ξημερώματα, Μεταμοσχευτικές Ομάδες από 5 Νοσοκομεία τριών διαφορετικών χωρών, συναντήθηκαν στο "Βενιζέλειο" Νο...

Δημοσιεύτηκε από Vasileios Drakopoulos MD, PhD, FACS στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Σχόλια