Ειδήσεις

Κίνηση-ματ: 27 Βίζα Σέντερ για Ρώσους τουρίστες

Με μία θεαματική κίνηση του υπουργείου Τουρισμού, μετά τις πιέσεις των τουριστικών φορέων και της Κρήτης, αποφάσισε να ιδρύσει είκοσι Βίζα Σέντερ στη Ρωσία με στόχο να ευνοήσει τους Ρώσους τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι για διακοπές στην Ελλάδα.   

Σύμφωνα με τον γνωστό τουριστικό πράκτορα κ. Αντύπας Σηφάκης, που μίλησε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV",στόχος είναι να φτιαχτούν άλλα επτά, έτσι ώστε «η Ελλάδα και η Κρήτη να καταφέρει να επαναφέρει τις ρώσικες αφίξεις στα επίπεδα του 2014, κοντά δηλαδή στις 500 χιλιάδες για το νησί και στο 1 εκατομμύριο για ολόκληρη την Ελλάδα».

Ο κ. Σηφάκης μάλιστα εξαιρετικά αισιόδοξος τόνισε ότι τα μηνύματα «που παίρνουμε από τις κρητικές αγορές είναι θεαματικά» και αν δεν υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν τη χώρα «ίσως να βρισκόμαστε μπροστά στην καλύτερη τουριστική χρονιά των τελευταίων ετών».

Μέσα από τα Βίζα Σέντερ, οι Ρώσοι τουρίστες πλέον θα μπορούν, σε 27 πόλεις να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης βίζα, πράγμα που σημαίνει ότι η Κρήτη και η Ελλάδα, έθεσαν τις βάσεις για να εκμεταλλευτούν την απώλεια Ρώσων τουριστών από τη γειτονική Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Σηφάκη πολύ καλά είναι τα μηνύματα και από τη Γερμανική και τη Βρετανική αγορά, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την Κρητική τουριστική βιομηχανία.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια