Ειδήσεις

Επίσημα εγκαίνια για το αεροδρόμιο της Σητείας

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι τα επίσημα εγκαίνια του νέου αεροσταθμού του δημοτικού αεροδρομίου της Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος».

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, εκπροσώπων της περιφέρειας και του νομού Λασιθίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην τελετή εγκαινίων, πρόκειται για μια σύγχρονη, ασφαλή και υψηλών προδιαγραφών διεθνή πύλη εισόδου, η οποία θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ανατολικής Κρήτης και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Το αεροδρόμιο τόνισε ο Περιφερειάρχης είναι το τρίτο πολιτικό αεροδρόμιο του νησιού, που θα δώσει μια νέα πνοή στην κοινωνική, οικονομική εμπορική και τουριστική ζωή της Σητείας, του Λασιθίου και της Κρήτης γενικότερα.

Παράλληλα ανέφερε ότι η αναβάθμιση του τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα στη νέα στρατηγική της Περιφέρειας και ότι τα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται, συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου Σητείας ενισχύουν την προσπάθεια αύξησης της τουριστικής κίνησης όλο το χρόνο.

Το αεροδρόμιο της Σητείας, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης  «είναι ένα έργο που θα βοηθήσει την Κρήτη, να συμπεριληφθεί και να μετατραπεί σε κέντρο των σύγχρονων διεθνών δικτύων μεταφοράς ως βασικός κόμβος στην Νοτιανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αρναουτάκης ευχήθηκε στα στελέχη και τους εργαζόμενους του Αεροδρομίου καλή και δημιουργική αρχή στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα απεύθυνε κάλεσμα σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες αλλά και στους τουριστικούς πράκτορες να στηρίξουν έμπρακτα τη Σητεία και γενικά το Λασίθι.

Σχόλια