Ειδήσεις

Τρίτεκνοι: Κατάφωρη αδικία ο φόρος πολυτελείας Ι.Χ.

Την «κατάφωρη αδικία σε βάρος των τριτέκνων» καταγγέλλει ο Σύλλογος του Ρεθύμνου, σχετικά με το φόρο πολυτελείας. Με επιστολή του προς τους βουλευτές, το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Ρεθύμνου διαμαρτύρεται για την εξαίρεση των τριτέκνων από το μέτρο κατάργησης του φόρου πολυτελείας αυτοκινήτων, στο οποίο υπάγονται οι πολύτεκνοι.

Όπως ειδικότερα αναφέρουν οι τρίτεκνοι, «με έκπληξη ακούσαμε και διαβάσαμε όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης για την κατάργηση του φόρου πολυτελείας αυτοκινήτων από τους πολύτεκνους, το οποίο το χαρακτήρισε άδικο!».

Σύμφωνα με τους τριτέκνους, «αυτό είναι μια αδικία και διάκριση σε βάρος» τους που «γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών γιατί βάσει του ίδιου νόμου αγοράσαμε και εμείς αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού για την ασφαλή μεταφορά της οικογένειάς μας».

Όπως αναφέρουν, «το πρόβλημα είναι το ίδιο για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους αλλά το υπουργείο μας εξαιρεί! Επιτέλους πρέπει να καταλάβετε ότι οι τρίτεκνοι είναι πολύτεκνοι και ας σταματήσει αυτή η κατάφωρη αδικία που γίνεται σε βάρος των τριτέκνων όχι μόνο για τα αυτοκίνητα, αλλά και σε άλλα θέματα όπως τα ΜΜΜ, τα δημοτικά τέλη, τις προσλήψεις και πολλά άλλα».

Απευθυνόμενοι στους βουλευτές του νομού, οι τρίτεκνοι του Ρεθύμνου, στην επιστολή που υπογράφει η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ειρήνη Κοϊνάκη, ζητούν την παρέμβασή τους προς τον υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη προκειμένου «να σταματήσει αυτή την κατάφωρη αδικία προς τους τριτέκνους και να μας συμπεριλάβει στο νέο νομοσχέδιο».

Σημειώνεται ότι στην επιστολή της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) στον υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη, δηλώσατε ότι με το νέο νομοσχέδιο για το φορολογικό θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων.

Μάλιστα χαρακτηρίσατε άδικο το μέτρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι νιώθετε "αμηχανία γιατί είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αδικίας του φορολογικού συστήματος, στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σχεδιάζουμε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία και να βάλουμε κριτήρια". Επίσης κάνατε γνωστό ότι αναζητούνται ισοδύναμα για να καταργηθεί το μέτρο, αλλά και για άλλες φορολογικές αδικίες που θα καταργηθούν με το επικείμενο νομοσχέδιο.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι και εμείς οι τρίτεκνοι νιώθουμε ακριβώς την ίδια "αμηχανία" με εσάς, μόνο η δική μας "αμηχανία" έχει εξόχως οικονομικό περιεχόμενο, διότι και εμείς αναγκαζόμαστε να αποσύρουμε μαζικά τ' αυτοκίνητα που η Πολιτεία μας παρότρυνε ν' αγοράσουμε, προκειμένου να μετακινούμε με ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους τις οικογένειές μας».

Και η επιστολή της πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνεχίζει: «Σε όλη την Ευρώπη οι τρίτεκνες οικογένειες συγκαταλέγονται στις πολύτεκνες οικογένειες και έχουν εξισωθεί σε μια σειρά από κοινωνικές πρόνοιες και μέριμνες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ως τ. συνδικαλιστής και άνθρωπος των κοινωνικών κινημάτων δε θα αγνοήσετε το ευρωπαϊκό κεκτημένο και δε θα επιτρέψετε να συντελεστεί μια τέτοια αδικία και διάκριση  σε βάρος  των τριτέκνων οικογενειών, λαμβάνοντας την ίδια μέριμνα στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο, για απαλλαγή και των τριτέκνων από  το φόρο πολυτελείας  αυτοκινήτων.  Το πρόβλημα εξάλλου είναι το ίδιο για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους και τυχόν εξαίρεσή μας δε θα είχε κοινωνική νομιμοποίηση και θα προκαλέσει την αντίδραση 250.000 τρίτεκνων και πλέον οικογενειών».

Σχόλια