Ειδήσεις

Κουτσούμπας: Να μην κλείσουν τα μεταλλεία στις Σκουριές

Αντίθετος με το κλείσιμο των μεταλλείων στις Σκουριές της Χαλκιδικής εμφανίστηκε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων θα έχουν πρόβλημα με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Παρότι υποστήριξε, σε συνέντευξή του στο ρ/σ Βήμα FM, ότι ούτε η κυβέρνηση έχει δίκιο ούτε η εταιρεία, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε: « Όχι, να μην κλείσουν (τα μεταλλεία), εμείς δε θέλουμε κανένα εργοστάσιο να κλείσει. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα, ούτε λύνει το ζήτημα αυτό το πρόβλημα που λένε δήθεν για το περιβάλλον. Μπορούν να επιβάλουν μέτρα και με την εταιρεία οποιαδήποτε εταιρεία σε αυτές τις συνθήκες και κάπως να βελτιώσει τις συνθήκες στο περιβάλλον».

Υποστήριξε δε την πάγια θέση του ΚΚΕ, που είναι να κρατικοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος στην περιοχή.

«Χτύπημα» για ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων η εκλογή Μητσοτάκη

Την εκτίμηση ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Ν.Δ. θα στοιχίσει σε ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων αλλά πολύ περισσότερο στο Ποτάμι εξέφρασε ο κ. Κουτσούμπας. Συνέχισε λέγοντας ότι τα τρία κόμματα θα έχουν προβλήματα με την εκλογή του Μητσοτάκη και με την αλλαγή της ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία.

Χαρακτήρισε εξάλλου, «λαγό» του συστήματος τον Βασίλη Λεβέντη. «Έχουμε μιλήσει, (για τον Λεβέντη), όσο του αναλογεί και όση υπόσταση μπορεί να δώσει κάποιος με τις θέσεις αλαλούμ που έχει αυτό το κόμμα και προσωπικά ο κ. Λεβέντης. Έχουμε μιλήσει, ότι είναι λαγός του συστήματος γενικά» ανέφερε ο γ.γ του ΚΚΕ. Πρόσθεσε επίσης ότι «η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχει επιλέξει απ' ό,τι φαίνεται να στηρίζονται στον Λεβέντη και να τον αξιοποιούν. Και θα τον αξιοποιήσουν, κατά τη γνώμη μου».

Ο γ.γ του ΚΚΕ, κάλεσε το λαό να αντισταθεί στο ασφαλιστικό και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Υποστήριξε ότι «υπάρχουν τμήματα της άρχουσας τάξης οι οποίοι προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ για μια αναδιανομή της πίτας».

Ο κ. Κουτσούμπας κατέληξε λέγοντας ότι «από τον περασμένο Ιανουάριο και περισσότερο μετά το καλοκαίρι και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και την οριστική μετάλλαξη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τέτοιο κόμμα, μέχρι και την ψήφιση του μνημονίου και τις υποσχέσεις που έδωσε και προς τον ΣΕΒ και προς άλλους τέτοιους κύκλους της αστικής τάξης και σε ισχυρά τμήματα της αστικής τάξης, στη χώρα και διεθνώς, νομίζω ότι τον έχουν επιλέξει να τον στηρίξουν πολύπλευρα και στο νομοθετικό έργο που κάνει αλλά και με άλλους τρόπους».

Σχόλια