default-image

Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για το 1,5 δισ. του Powerball

Κόσμος
Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για το 1,5 δισ. του Powerball

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τζακ-ποτ, που ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου, συνεχίζεται με αποτέλεσμα να ανεβαίνει συνεχώς το ποσό του Powerball και να προκαλεί φρενίτιδα στους Αμερικανούς, αφού στην επόμενη κλήρωση θα μοιράσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το αμερικανικό Powerball, το πιο "γενναιόδωρο" λαχείο στις ΗΠΑ, ανέβηκε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στα 1,5 δισ. δολάρια και εν αναμονή της νέας, αυριανής κλήρωσης οι Αμερικανοί συνωστίζονται έξω από τα σημεία πώλησης του λαχείου, ελπίζοντας ότι η τύχη θα τους χαμογελάσει.

Σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται τη λοταρία, πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ στις ΗΠΑ και παγκοσμίως σε τυχερό παιχνίδι.

Εάν ο νικητής της αυριανής κλήρωσης -εφόσον υπάρξει- επιλέξει την άμεση καταβολή των κερδών του, τότε θα λάβει 930 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η Multi-State Lottery Association. Ωστόσο, οι νικητές μπορούν, αν το επιθυμούν, να λάβουν τα κέρδη τους σε 29 ετήσιες δόσεις.

Σημειώνεται ότι το Powerball παίζεται σε 44 Πολιτείες των ΗΠΑ, στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σε δύο αμερικανικά εδάφη, τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους και το Πουέρτο Ρίκο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο ρεκόρ ήταν της τάξης των 656 εκατομμυρίων δολαρίων που μοιράστηκε σε τρεις μεγάλους τυχερούς σε Βόρεια Καρολίνα, Πουέρτο Ρίκο και Τέξας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News