default-image

Αγρότες κατέλαβαν τα γραφεία του ΟΓΑ με φόντο το Ασφαλιστικό

Κρήτη
Αγρότες κατέλαβαν τα γραφεία του ΟΓΑ με φόντο το Ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβολική κινητοποίηση με τη μορφή κατάληψης των γραφείων του ΟΓΑ στο Ηράκλειο πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη οι αγρότες, στέλνοντας όπως είπαν μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι θα αντιδράσουν έντονα στις σχεδιαζόμενες πολιτικές με φόντο το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η κατάργηση του ΟΓΑ και η ενοποίηση των ταμείων, όπως εξήγησαν, θα αποτελειώσει τους ήδη εξαθλιωμένους οικονομικά παραγωγούς, ενώ διευκρίνισαν ότι από το 2017 με τα σχέδια της κυβέρνησης είναι αδύνατο να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους αλλά και στη φορολογία που για κάθε 100 ευρώ εισοδήματος θα αντιστοιχεί σε 77 ευρώ υποχρεώσεων!

Όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, η κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ στο Ηράκλειο σήμερα ήταν η αρχή του νέου κύκλου κινητοποιήσεων των αγροτών με επίκεντρο το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Οι ίδιοι διευκρίνισαν ότι η στάση τους θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, καθώς όπως εξηγούν οι επιχειρούμενες αλλαγές από την πλευρά της Πολιτείας που προωθεί τα νέα νομοσχέδια, όχι τους αποτελειώνει, αλλά τους καταδικάζει σε μια καταστροφή δίχως μέλλον για τον ίδιο τον πρωτογενή τομέα.

Δηλώνοντας ότι δε θα επιτρέψουν το κλείσιμο του ΟΓΑ, οι εκπρόσωποι των αγροτών εξήγησαν ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που, με το λουκέτο του Οργανισμού και την ενοποίηση των ταμείων, θα βουλιάξουν στην ανασφάλιστη εργασία, με εισφορές που θα εκτοξευθούν στα ύψη και φορολογία που δε θα επιτρέπει σε κανέναν πια να ασχολείται με τη γη και την καλλιέργεια.

Για ομαδικό ξεσηκωμό με πανελλαδικό μάλιστα χαρακτήρα προειδοποίησαν οι αγρότες που το αργότερο μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ευθυγραμμισμένοι με το πανελλαδικό μπλόκο που έχει δημιουργηθεί, θα οριστικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας από το σύνολο των αγροτών από κάθε γωνιά του νησιού να συμμετέχουν δυναμικά.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News