default-image

Παιχνίδι ρόλων από Έλληνες δημιουργούς σαρώνει το διαδίκτυο

Επιστήμη
Παιχνίδι ρόλων από Έλληνες δημιουργούς σαρώνει το διαδίκτυο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ομάδα Ελλήνων εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα μοναδικό παιχνίδι παρεξηγήσεων, με πρωταγωνιστικούς ρόλους έναν ειρηνοποιό, ένα ζόμπι, πειρατές και νίντζα. Το παιχνίδι, που ονομάζεται PeaceOFF, σαρώνει τον τελευταίο καιρό το διαδίκτυο, ενώ αποτελεί το πρώτο δωρεάν μαζικό παιχνίδι ρόλων στη χώρα μας με μεγάλη διάδοση σε όλο τον κόσμο.

Οι παρεξηγήσεις ξεκινάνε από το όνομα του παιχνιδιού ρόλων - PeaceOFF - μέχρι την παρερμηνεία των στίχων του "Give Peace A Chance" του Τζον Λένον οι οποίοι αποδίδονται ως "...don't give peace a chance"!

"Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια και στηρίχθηκε από την ελληνική εταιρεία "Tamasenco", αναφέρει σε δηλώσεις του ένας από τους εμπνευστές του παιχνιδιού, Παναγιώτης Παπίδας. Οι παίκτες μπαίνουν σε έναν άγνωστο πλανήτη όπου, λόγω του γεγονότος ότι παγώνει και ξεπαγώνει, υπάρχει εναλλαγή ακμής και παρακμής πολιτισμού.

«Για να διατηρηθεί ο πολιτισμός στις περιόδους ζέστης και να μην καταστραφεί από την επερχόμενη παγωνιά, πρέπει να επιτευχθεί τεχνολογική ανάπτυξη και προς την κατεύθυνση αυτή, ένα πλάσμα, ο Ειρηνοποιός, προσπαθεί να φέρει ειρήνη γιατί πιστεύει ότι έτσι θα διασφαλίσει την πρόοδο. Μάλιστα, έχει αφήσει και μια παρτιτούρα για να γίνει σουξέ με το γνωστό τραγούδι υπέρ της ειρήνης "Give peace a chance", οι στίχοι του οποίου, ωστόσο, παρερμηνεύονται οδηγώντας σε άλλα συμπεράσματα» εξηγεί ο κ. Παπίδας.

Τον Ειρηνοποιό μάχονται άλλα πλάσματα γιατί θέλουν να κρατήσουν τις αρένες όπου λύνουν τις διαφορές τους με πολεμικές εξασκήσεις, χωρίς όπως διευκρινίζει χαριτολογώντας ο κ. Παπίδας, «να είναι πολεμοχαρείς».

Στο παιχνίδι που είναι δωρεάν και ανέβηκε στο διαδίκτυο πριν από 3 μήνες, έχουν εγγραφεί 40.000 άτομα και παίζουν καθημερινά πάνω από 1.000 παίκτες απ' όλο τον κόσμο.

"Βέβαια, οι παίκτες, μπορούν να πληρώσουν, αν θέλουν να πραγματοποιήσουν τους προσωπικούς τους στόχους στο παιχνίδι, το οποίο τελειώνει όταν απελευθερωθούν και οι 30 αρένες του" καταλήγει ο κ. Παπίδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News