Ειδήσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στη Χερσόνησο την Κυριακή

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιούν την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, από τις 10 το πρωί ως τη 1:30 το μεσημέρι, στο δημοτικό κατάστημα του Λιμένα Χερσονήσου (Ελευθερίας 50),ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης".

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας με τη βοήθεια της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και σε συνεργασία με τις ενορίες και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, καθώς και το γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χερσονήσου.

Τονίζεται δε ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση του αίματος που συλλέγεται με οποιονδήποτε τρόπο. Κάθε αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα δική του ή συγγενούς του.

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνθρωπος από 18-62 ετών. Οι γυναίκες μπορούν να δίνουν αίμα ανά τέσσερις μήνες και οι άνδρες ανά τρεις μήνες. Είναι μια διαδικασία απλή, ανώδυνη και απολύτως ασφαλής. Ο αιμοδότης πρέπει να είναι ξεκούραστος, να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει τρεις ώρες από το μεσημεριανό φαγητό.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται στα πλαίσια δράσης του "Αιματοκρήτη" που αφορά στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Τα αποτελέσματα είναι  πολύ ενθαρρυντικά τόσο στην ευαισθητοποίηση του κοινού όσο και στη σταθερή αύξηση των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών, αποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη των θεσμών αυτών προσφοράς εναπόκειται στη συνεργασία και τη συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερο φορέων και ανθρώπων.

Εξάλλου, στην Κρήτη οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και είναι πραγματικά σημαντικό να αιμοδοτεί κανείς συστηματικά και συνειδητοποιημένα, ώστε να υπάρχει σταθερό απόθεμα και να μη χρειάζεται να αναζητούμε εναγωνίως αίμα τη δύσκολη στιγμή της ασθένειας. Το αίμα είναι ένα αγαθό που πρέπει να υπάρχει για όποιον και όποτε το έχει ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του "Αιματοκρήτη" www.aimatocritis.gr ή τηλεφωνήστε στο 2810-239773.

Σχόλια