Ειδήσεις

"Κλειδώνει" ο Λ. Αυγενάκης στη θέση γραμματέα Κ.Ο.

Συναντήσεις κορυφής αλλά και ανακοινώσεις ως προς τα ονόματα που θα αναλάβουν από 'δω και πέρα σημαντικά "γαλάζια" πόστα περιελάμβανε η χθεσινή ημέρα για το νέο πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη σφραγίδα της Κρήτης, πέρα από την προεδρία του κόμματος, να μπαίνει και σε κομβικά πόστα.

Μπορεί οι επίσημες ανακοινώσεις να είναι θέμα ημερών ή ακόμη και ωρών, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Νέας Κρήτης", η θέση που αναμένεται να αναλάβει ο βουλευτής Ηρακλείου και τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης έχει "κλειδώσει", και δεν είναι άλλη από του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρείτο βέβαιο πως ο Ηρακλειώτης βουλευτής θα αξιοποιηθεί σε σημαντικό πόστο. Αρχικά οι πληροφορίες τον ήθελαν να βρίσκεται ανάμεσα στη θέση του γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. και στη θέση του γραμματέα του κόμματος, στη θέση δηλαδή του Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το βουλευτή Ηρακλείου για τη θέση του γραμματέα της Κ.Ο., καθώς θέλει με αυτόν τον τρόπο να δείξει την αμέριστη εμπιστοσύνη που έχει στις ικανότητές του, αλλά παράλληλα να δείξει ότι δεν ξεχνάει και τη στήριξη που του παρείχε προεκλογικά. Άλλωστε, ο Λευτέρης Αυγενάκης "όργωσε" το προηγούμενο διάστημα όλη την Ελλάδα για να στηρίξει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Η δυναμική παρουσία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο και μια σειρά ζητημάτων που ανέδειξε είτε στον τομέα που ήταν υπεύθυνος, δηλαδή στον τομέα Υποδομών, αλλά και γενικότερα μέσα από μια αιχμηρή αντιπολιτευτική κριτική που ακολούθησε τους τελευταίους μήνες, λειτούργησαν θετικά για την τελική επιλογή. Μάλιστα, ήταν από τους πρώτους βουλευτές, μαζί με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που έσπευσαν στο πλευρό του νέου προέδρου την ημέρα των εκλογών και πολύ πριν κλείσουν οι κάλπες.

Αργά χθες το απόγευμα ανακοινώθηκαν τα 3 πρώτα πρόσωπα που αναλαμβάνουν θέσεις στη Νέα Δημοκρατία, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Έτσι, με απόφαση του κ. Μητσοτάκη, ορίζονται γενικός διευθυντής του κόμματος ο μηχανολόγος-μηχανικός Νίκος Παπαθανάσης, διευθυντής Γραφείου Προέδρου του κόμματος ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης, ενώ διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. θα είναι ο δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης. Υπεύθυνος στον τομέα επικοινωνίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, αναμένεται να αναλάβει ο πρόεδρος της Νεολαίας του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις τελευταίες εκλογές Κυριάκος Κυρανάκης, ο οποίος προεκλογικά είναι αναλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι μέσω διαδικτύου.

Στις... κρητικές επιλογές δεν είναι λίγοι που θεωρούν ότι ενδεχομένως να αξιοποιηθεί δυναμικά και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος εξήρε τον τρόπο με τον οποίο παρέμεινε στο «τιμόνι» της Συγγρού μέχρι να ολοκληρωθούν ομαλά οι εκλογές της 10ης Ιανουαρίου.

Νικολέτα Σφακιανάκη, Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια