default-image

Βλέπουν τον Αποστόλου σήμερα οι αγρότες της Κρήτης

Κρήτη
Βλέπουν τον Αποστόλου σήμερα οι αγρότες της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεβάζουν από σήμερα το "θερμόμετρο" των διαμαρτυριών τους για την κυβερνητική πολιτική σε ασφαλιστικό, φορολογικό και επιδοτήσεις οι αγρότες, τόσο της Κρήτης όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας, με διαδοχικές συναντήσεις αλλά και πανελλαδικές συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα οι εκπρόσωποι των νέων αγροτών, που αντιμετωπίζουν και τα πιο σοβαρά προβλήματα σε σχέση με τις επιδοτήσεις, θα θέσουν προ των ευθυνών του, σε συνάντηση μαζί του στις 12 το μεσημέρι, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

Ταυτόχρονα, σήμερα, στην Αθήνα, επιτροπή της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης θα συναντηθεί την ίδια ημέρα επίσης με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, προκειμένου να τον πιέσουν να δεσμευτεί για την ημερομηνία πληρωμών των αποζημιώσεων, μετά από τις τεράστιες ζημιές της φυτικής παραγωγής του 2015, από θεομηνίες που έπληξαν το νησί μας και κυρίως τις αμπελουργικές περιοχές.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Κρήτης έχουν αποφασίσει να πάρουν θέση μάχης, με την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή, που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στα Ανώγεια, να θέτει επί τάπητος όλα τα καυτά ζητήματα που προκαλούν κραδασμούς στον αγροτικό κόσμο.

Μάλιστα, σήμερα στις 10 το πρωί, οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του ΟΓΑ Ηρακλείου, όπως τονίζουν αγροτοσυνδικαλιστές, αφήνοντας ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις επόμενες κινήσεις τους.

Εξάλλου, για αύριο Πέμπτη, όπως ήδη έχει γράψει η "Νέα Κρήτη", οι αγρότες της Κρήτης δίνουν ραντεβού στο "Βελλίδειο" Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης με αγρότες απ' όλη τη χώρα, ώστε να συζητήσουν όλοι μαζί το ενδεχόμενο και τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου σε ολόκληρη τη χώρα.

Βέβαια, όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι εκπρόσωποι της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής, η Κρήτη έχει ιδιαιτερότητες και δεν αποκλείεται να μη συντονίσει τη δράση της με την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού ούτε τα αιτήματα των Κρητικών - στο σύνολό τους έστω - μπορεί να συμβαδίζουν με τα αιτήματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

(Φωτογραφία αρχείου)

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News