default-image

Νέες δομές ευρυζωνικότητας στον Δήμο Ιεράπετρας

Κρήτη
Νέες δομές ευρυζωνικότητας στον Δήμο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο του Δήμου Ιεράπετρας, ήταν μεταξύ άλλων αντικείμενο συζήτησης, μεταξύ των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΟΤΕ και του δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θ. Καλαντζάκη. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης για ζητήματα που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες, την ευρυζωνικότητα και τις υποδομές δικτύων σε κτιριακές εγκαταστάσεις του δήμου, αλλά και σε περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας.  

Ειδικότερα, παρουσία και του αρμόδιου αντιδημάρχου, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη και του προϊσταμένου του Τμήματος Προγραμματισμού, κ. Λευτέρη Δραγασάκη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο του Δήμου Ιεράπετρας, αλλά και θέματα σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου rural broadband που αφορά στην εγκατάσταση οπτικών ινών στα δυτικά χωριά του δήμου από Μεσελέρους έως και τα Γδόχια συμπεριλαμβανομένων όλων των ενδιάμεσων χωριών.

Όπως αναφέρθηκε προς ενημέρωση, με την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου, σε δεύτερη φάση, αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση ανάλογου έργου και στα ανατολικά χωριά του Δήμου Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, καλύπτοντας περιοχές από τα Σχινοκάψαλα έως και τον Άγιο Στέφανο.

Τα κυριότερα οφέλη που απορρέουν από την υλοποίησή τους είναι ότι ορεινά χωριά του δήμου θα έχουν στο εξής ευρυζωνικότητα και βέβαια πρόσβαση σε γρήγορο ίντερνετ με τα οφέλη να είναι σημαντικότατα κυρίως για τις αγροτικές περιοχές.

Άμεσα αναμένεται επίσης να ξεκινήσουν έργα υποδομής ευρυζωνικότητας και στις περιοχές από Περιστερά έως Φέρμα και από Ιεράπετρα έως Γρα Λυγιά, δίνοντας τη δυνατότητα στις περιοχές αυτές για παροχή ταχύτητας τεχνολογίας vdsl, βοηθώντας έτσι και τις επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, αφού πρώτα αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και του ΟΤΕ, «πρόκειται για σημαντικά έργα που πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες των περιοχών της Ιεράπετρας και συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Με την ύπαρξη υποδομών ευρυζωνικότητας μπορούν να  γίνουν μεγάλα βήματα για να βελτιωθούν σημαντικά παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά το σημαντικότερο θα γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές, που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν έντονους τεχνολογικούς αποκλεισμούς, δίνοντας έτσι ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλα τα επίπεδα των τοπικών κοινωνιών του Δήμου Ιεράπετρας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News