Ειδήσεις

Άνοδος στις τιμές ξενοδοχείων της Κρήτης

Αυξημένες εμφανίζονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Κρήτη σύμφωνα με τη λίστα που εξέδωσε το έγκυρο ταξιδιωτικό site trivago.

Συγκεκριμένα, ο κατάλογος trivago Hotel Price Index περιλαμβάνει τη διαμόρφωση τιμών σε ξενοδοχειακές μονάδες σε πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Σε μηνιαία βάση, από το Δεκέμβριο του 2015 στον Ιανουάριο του 2016, τα ξενοδοχεία της Κρήτης παρουσίασαν αύξηση στις τιμές τους, η οποία κυμαίνεται από 1,4% ως 5,7%. Αναλυτικά στο Ηράκλειο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 4,4%, στο Ρέθυμνο παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 5,7% ενώ στα Χανιά η αύξηση των τιμών εμφάνισε μικρή μεταβολή κατά 1,4%.

Σε ετήσια βάση, η αύξηση τιμών ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Στο Ηράκλειο η αύξηση των τιμών ήταν κατά 6%, στο Ρέθυμνο κατά 7,2% ενώ στα Χανιά η αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων έφτασε στο 19,7%.

Στην Αθήνα για τον μήνα Ιανουάριο οι τιμές των ξενοδοχείων παρέμειναν αμετάβλητες. Ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 10,8%. Στην Αράχωβα, που θεωρείται η Μύκονος του χειμώνα, οι τιμές εμφάνισαν παρόμοια μείωση με αυτή της Αθήνας και κινήθηκαν στο 10,4%.

Σε σημαντικές πόλεις της Ευρώπης όπως είναι το Παρίσι, η Ρώμη, το Μονακό, τη Βιέννη και η Κωνσταντινούπολη οι τιμές, από τον Δεκέμβριο του 2015 στον Ιανουάριο του 2016, μειώθηκαν από 0,9% ως και 15,7% με την γειτονική Κωνσταντινούπολη να καταλαμβάνει τα σκήπτρα της σημαντικότερης μείωσης στις τιμές των ξενοδοχείων της.

Σχόλια