default-image

Ρομπόλης: Δημοσιονομικού χαρακτήρα το Ασφαλιστικό

Κρήτη
Ρομπόλης: Δημοσιονομικού χαρακτήρα το Ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και η λογική των δανειστών για περαιτέρω περικοπές και σε αυτό αποδεικνύουν ότι είναι σχέδιο δημοσιονομικού και εισπρακτικού χαρακτήρα, που δε βλέπει το θέμα αναλογιστικά και με ρόλο κοινωνικού δικαίου και συνοχής ως αλληλεγγύη γενεών.

Άρα η πεπατημένη με περικοπές και αύξηση των ηλικιακών ορίων συνεχίζεται και εκτιμώ ότι στην ίδια θέση για νέο σχέδιο θα βρεθούμε ξανά το φθινόπωρο του 2017», δηλώνει ο πανεπιστημιακός και από τους λίγους μελετητές του ασφαλιστικού με δεκάδες αναλογιστικές μελέτες Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

«Το σχέδιο χρήζει μεγάλων αλλαγών στα ποσοστά αναπλήρωσης αλλά και την κάλυψη της διαφοράς μεταξύ νέων και παλιών συνταξιούχων», προσθέτει.

«Έχει στρεβλώσεις και αδικίες σε κατηγορίες όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και τα ΑμεΑ, ενώ από το 25  έτος ασφάλισης και μετά οδηγεί τους ασφαλισμένους στη μαύρη εργασία, αφού με διπλάσιο χρόνο εργασίας-ασφάλισης και μισθό θα παίρνει αναλογικά λιγότερα από έναν ασφαλισμένο με ήμισυ ασφαλιστικής ζωής».

Ο κ. Ρομπόλης ήταν και εξόχως αποκαλυπτικός για όσους σήμερα υποστηρίζουν πως αν είχαν περάσει οι ρυθμίσεις Γιαννίτση επί Σημίτη το ασφαλιστικό θα είχε σωθεί, υπενθυμίζοντας ότι ουσιαστικά οι τότε διευθετήσεις προέβλεπαν την πλήρη αποσύνδεση της κρατικής χρηματοδότησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News