Ειδήσεις

Διπλή επίθεση του Π. Λαφαζάνη από τα Χανιά

Με διπλή επίθεση, από τη μια κατά του Αλέξη Τσίπρα και από την άλλη κατά του φρεσκο-εκλεγμένου νέου προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συνδύασε τη χθεσινή περιοδεία του στα Χανιά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας βρέθηκε χθες στα Χανιά ως κεντρικός ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Χανίων. Εκεί, από το βήμα της εκδήλωσης, ο κ. Λαφαζάνης παρουσίασε την εναλλακτική - όπως τη χαρακτήρισε - πολιτική πρόταση του κόμματός του για την Ελλάδα του αύριο και τη διέξοδο από την πολύχρονη κρίση. Πρόταση που έχει ως άξονες την αντιμετώπιση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, τη μη υποχρεωτική παρουσία της χώρας στην ευρωζώνη, την ευρύτερη παραγωγική ανασυγκρότηση και συνάμα την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των ιδιωτικών σήμερα τραπεζών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βρέθηκε από το πρωί στα Χανιά. Και όπως ήταν αναμενόμενο, θέλησε να αναφερθεί στην τελευταία σημαντική πολιτική εξέλιξη στη χώρα, με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «τιμόνι» της Ν.Δ.

Ο ίδιος εξαπέλυσε σφοδρά πυρά και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο, όπως σημείωσε, θα συνθέσουν ένα καταστροφικό για τη χώρα δίδυμο...

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας σχολίασε πως με το νέο αρχηγό η Ν.Δ. θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το «σκληρό και αντιλαϊκό μνημονιακό δρόμο».  

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα είναι μόνο ο αρχηγός της Δεξιάς, αλλά και το δεξί χέρι του Τσίπρα, για να εφαρμόσει με συνέπεια, πληρότητα και απολύτως το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο», είπε ο κ. Λαφαζάνης και έσπευσε να προσθέσει: «Ο Τσίπρας στην πρωθυπουργία και ο Μητσοτάκης αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι το δίδυμο που, αν δεν το εμποδίσουμε, αν δεν το ανατρέψουμε, θα ολοκληρώσουν την καταστροφή της χώρας, που ξεκίνησε από το 2010 με το πρώτο μνημόνιο ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Τσίπρας είναι ο αναξιόπιστος μεταλλαγμένος νεομνημονιακός πρωθυπουργός και ο Μητσοτάκης είναι από κούνια και με τη βούλα μνημονιακός, είναι ένα δίδυμο απολύτως καταστροφικό για την πορεία της χώρας».

«Δεν είμαστε τουρίστες»...

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι ο κ. Λαφαζάνης, δεν περιορίστηκε στη διπλή επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ίδιος θέλησε να απαντήσει και στα επικριτικά σχόλια πολιτικών αντιπάλων περί κόμματος-πυροτεχνήματος, λέγοντας πως η ΛΑΕ δεν είναι τουρίστας στην πολιτική ζωή του τόπου.

«Δεν είμαστε τουρίστες. Έχουμε σχέδιο, πρόταση και όραμα. Διαθέτουμε την εναλλακτική πρόταση ενάντια στα μνημόνια που διαλύουν τη χώρα. Έχουμε όραμα για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανεξάρτητη, η οποία δε θα ξεπουλιέται σε ξένα, ιδιωτικά, πολυεθνικά συμφέροντα», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο καυτό, επίκαιρο θέμα του ασφαλιστικού. Σημείωσε πως με το νέο νομοσχέδιο έρχεται το τέλος της δημόσιας-κοινωνικής ασφάλισης. Παράλληλα, σχολίασε πως η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό «δε σφάζει μόνο τους νέους συνταξιούχους, αλλά σφάζει και τους παλαιούς συνταξιούχους».

Από τα Χανιά, τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε την άποψή του ότι το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή για τη χώρα. Και απηύθυνε κάλεσμα για τη συστράτευση όλων των αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων της χώρας και τη συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου.

Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια