Ειδήσεις

Αεράκης: Δικαιώνομαι με το καθαρό πόρισμα του ΣΔΟΕ

Ως δικαίωση για το Δημοτικό Οργανισμό Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μαλεβιζίου και το έργο του στο ΔΟΠΠΑΜ θεωρεί το καθαρό πόρισμα του ΣΔΟΕ ο κ. Γιώργος Αεράκης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Οργανισμού για πέντε χρόνια αμισθί, όπως αναφέρει, και παραιτήθηκε προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος σχετικά με τη νόμιμη λειτουργία του Μουσείου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος".

Μετά την ολοκλήρωση και δημοσίευση του πορίσματος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για άψογη οικονομική διαχείριση των εσόδων του Δημοτικού Οργανισμού και νόμιμη λειτουργία του Μουσείου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" στο Φόδελε, ο τέως πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιώργος Αεράκης, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πριν από 3 μήνες ξεκίνησε μια μεγάλη αναστάτωση στο Δήμο Μαλεβιζίου, για παρατυπίες στην οικονομική λειτουργία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ και λάθη στη διαχείριση του Μουσείου Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε, με αποτέλεσμα να γίνει επίσημη καταγγελία στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία για να διαπιστωθεί αν τηρούνταν οι νόμιμες διαδικασίες.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινιστεί ότι την οικονομική διαχείριση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ) την ασκεί η εκάστοτε οικονομική υπηρεσία του Δήμου, εφόσον τα Νομικά Πρόσωπα δεν έχουν ταμειακή υπηρεσία.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα δεν αφορούσε προσωπικά εμένα σαν πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ), παρόλο που στοχοποιήθηκε κατάφωρα το πρόσωπό μου.

Γεγονός πρωτοφανές για τα πέντε χρόνια που διετέλεσα ως πρόεδρος του Οργανισμού, αμισθί.

Για λόγους αξιοπρέπειας λοιπόν και ηθικής τάξης στο Δήμο Μαλεβιζίου, θεώρησα σωστό, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να διενεργηθεί ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, χωρίς την παρουσία μου… να παραιτηθώ, μετά από τα απαραίτητα στοιχεία που μου ζήτησε η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία να προσκομίσω.

Τώρα λοιπόν που έχουμε το αποτέλεσμα του ελέγχου του ΣΔΟΕ γραπτώς, αποδεικνύεται πλέον και επισήμως από τον ανώτατο ελεγκτικό μηχανισμό του κράτους η διάφανης διαχείριση και νόμιμη λειτουργία του Οργανισμού και του Μουσείου Θεοτοκόπουλου, στο Φόδελε.

Αυτή είναι και η απάντησή μου σε όλους εκείνους που προσπάθησαν να αμαυρώσουν την προσωπικότητά μου, το έργο μου και τις ατέλειωτες ώρες εθελοντικής εργασίας που κατέβαλλα καθημερινά μαζί με τους εθελοντές συνεργάτες μου, τους χορηγούς και τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής του Μαλεβιζίου και του Ηρακλείου, προκειμένου να αναδείξουμε από κοινού την πολιτιστική ιστορία και κληρονομιά του τόπου μας.

Ευθύς εξαρχής πίστευα ότι δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό στην οργάνωση, διοίκηση και οικονομική διαχείριση του Δ.Ο.Π.Π.ΑΜ, γεγονός που μάλλον στεναχώρησε κάποιους. Η συνεργασία μου με το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και το Δήμο, ως πρόεδρος του Οργανισμού, αποδείχθηκε τελικά από όλες τις πλευρές διαφανής και έντιμη, γεγονός που αναφέρεται και επίσημα πλέον και στις ανακοινώσεις του Δήμου Μαλεβιζίου αλλά και στο πόρισμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.)», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο τέως πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ Γιώργος Αεράκης.

(Στη φωτογραφία ο κ. Γιώργος Αεράκης με το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκη)

Σχόλια