Ειδήσεις

Συνάντηση σήμερα Τσακαλώτου-Ντάισελμπλουμ

Συνεχίζει την… «επιχείρηση πειθώ» για τη βιωσιμότητα της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για το χρέος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος σήμερα συναντάται στο Άμστερνταμ με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αύριο, παραμονή του Eurogroup, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιχειρήσει να πείσει και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ώστε να δεχθεί τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Χθες, ο Έλληνας υπουργός είχε συνάντηση με το Φιλανδό ομόλογό του.

Ο Αλεξάντερ Στουμπ χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αφού το Ελσίνκι μέχρι πρότινος τηρούσε στάση εχθρική προς την Αθήνα, όντας ένας από τους δορυφόρους του Βερολίνου.

«Συζητήσαμε για τον ελληνικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, που ξεκίνησε με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα συνεχίζεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση.

Δεν υπάρχει θέμα «Grexit» διαβεβαίωσε ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουμπ ερωτήθη από τους δημοσιογράφους αν εξακολουθεί να θέτει ζήτημα αποχώρησης της Ελλάδος από την ευρωζώνη όπως είχε υποστηρίξει το περασμένο καλοκαίρι και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει θέμα Grexit. Ακούω παντού καλά λόγια για την Ελλάδα και από άλλες χώρες και μέσα στο Eurogroup».

«Είμαι χαρούμενος που διαπιστώνω την πρόοδο που έχει υπάρξει στην Ελλάδα, σε όρους χρηματοοικονομικής σταθερότητας, δημοσιονομικών μέτρων και δομικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο Ελσίνκι.

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει καλή πρόοδο στην υλοποίηση των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουμπ, προσθέτοντας πως «κινούμαστε σε πολύ καλή κατεύθυνση».

Σχόλια