default-image

Στ. Βοργιάς: Ζητάμε να συναντηθούμε με τον Α. Τσίπρα

Κρήτη
Στ. Βοργιάς: Ζητάμε να συναντηθούμε με τον Α. Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ασφαλιστικό αιτία πολέμου για τα κόμματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους παραγωγικούς φορείς.

Έντονη η αντίδραση της ΓΣΕΕ που την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου διοργανώνει συνέδριο με τη συνάντηση όλων των πρόεδρων των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών της χώρας, προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της στην προσπάθειά της να αποτρέψει τα χειρότερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

«Επιμένουμε και ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Υπό τις παρούσες συνθήκες και μόνο με υφεσιακά μέτρα δεν μπορεί το ασφαλιστικό να λυθεί», δηλώνει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η μεταρρύθμισή του είναι επιτακτική.

Σε αγωνιστικό παλμό το ΠΑΜΕ που ετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις εντός του μήνα.

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να καθορίσει και να αποφασίσει το αγωνιστικό-κινηματικό πρόγραμμα δράσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και να συντονιστεί με τις άλλες Ομοσπονδίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με στόχο μαζικές πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις.

Το Σάββατο το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, όπως επίσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον Γιώργο Στρατήγη.

«Σε μία ημέρα και με μία απόφαση καταργούνται χωρίς σχέδιο δικαιώματα χρόνων που κερδήθηκαν με αγώνες», προσθέτει. «Φτάνει μόνο η εντολή των δανειστών για να γίνει αυτό».

Το ασφαλιστικό και το νέο μισθολόγιο θα είναι το αντικείμενο της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου.

Τριήμερη αποχή από σήμερα των δικηγόρων από την εργασία τους και πρόταση της συντονιστικής επιτροπής προέδρων για αποχή διαρκείας.

Για χαριστική βολή στον ιατρικό κόσμο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News