default-image

Ευ. Μεϊμαράκης: Σκέφτηκα μήπως αποχωρήσω

Ελλάδα
Ευ. Μεϊμαράκης: Σκέφτηκα μήπως αποχωρήσω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ίσως έπρεπε να είχα αποχωρήσει», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εξηγώντας ότι τον επηρέασε αρνητικά η κατάσταση της αδερφής του.

«Μου συνέβη ένα πολύ τραγικό και θλιβερό γεγονός στις 19 Νοεμβρίου και αυτό με επηρέασε ψυχολογικά. Πολλοί μου έλεγαν γιατί δεν είμαι πιο γελαστός ή γιατί είμαι νευρικός και δεν μπορούσα ή δεν ήθελα να εξηγήσω κάτι. Δεν σας κρύβω ότι μετά τις 22 Νοεμβρίου και μετά από τη σφοδρή επίθεση την οποία δέχθηκα λόγω και της ψυχολογικής μου κατάστασης με το γεγονός, σκεφτόμουν μήπως αποχωρήσω», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star το βράδυ της Δευτέρας, εξήγησε ότι θεωρεί πως οι πολίτες δεν θα καταλάβαιναν τους πραγματικούς λόγους της αποχώρησής του. Είπε ότι ήταν ψυχολογικά προετοιμασμένος για το αποτέλεσμα γι' αυτό και δεν αισθάνθηκε μεγάλη πικρία, ωστόσο ανέφερε ότι αισθάνθηκε στενοχώρια από τη συμπεριφορά ορισμένων.

Τόνισε δε ότι οι αντίπαλοί του επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το τεχνικό ζήτημα που προκάλεσε την αναβολή των εκλογών στις 22 Νοεμβρίου, ενώ ερωτηθείς γιατί τελικά ήταν υποψήφιος, ανέφερε ότι δεν είχε τη φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος της Ν.Δ., ωστόσο προέκυψε στην πορεία, «από σεβασμό στο 28% που μας ψήφισε στις εκλογές».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν ήταν σε σύγκρουση με κανέναν, αλλά απλά απάντησε στις κατηγορίες που δέχθηκε, ενώ χαρακτήρισε «απολίτικο» τον Άδωνι Γεωργιάδη «αν επέλεξε να στηρίξει τον Κυρ. Μητσοτάκη επειδή εκείνος τον πήρε τηλέφωνο και εγώ όχι».

«Εγώ δεν πήρα κανέναν τηλέφωνο για να με υποστηρίξει» υπογράμμισε και τόνισε ότι δεν επρόκειτο να δείξει ανταλλάγματα, ενώ εκτίμησε ότι δεν είναι τυχαίο ότι «βρέθηκαν οι τρεις τους στη Θεσσαλονίκη».

«Είχα να κάνω με παιδιά και δεν το είχα καταλάβει»

Ερωτηθείς για τους συνυποψηφίουος του, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ότι «είχα να κάνω με παιδιά και δεν το είχα καταλάβει», και παραδέχθηκε ότι «πήγα αφελώς σε αυτήν τη διαδικασία». «Δεν είχα επικοινωνιολόγους ούτε και χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία», συμπλήρωσε.

«Αν τελικά έχασα επειδή όλοι αυτοί πήγαν μαζί και το άλλο ποσοστό είναι ομοιογενές και θεωρεί ότι ο Μεϊμαράκης εκφράζει μια ολοκληρωμένη πολιτική άποψη, τότε με συγχωρείτε αλλά η εκλογή δεν ήταν πολιτική», σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξήγησε ότι «δεν συζητούσαμε συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα αλλά εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και στήριξη του μνημονίου που υπέγραψε», ενώ επανέλαβε ότι η Ν.Δ. ψήφισε το πρόγραμμα που είχε στόχους και χρονοδιάγραμμα, αλλά όχι τα μέτρα.

«Δεν κολακεύουν Τσίπρα και Καραμανλή οι συζητήσεις για την μεταξύ τους επικοινωνία».

«Ο Τσίπρας δεν έχει χαρακτηριστικά εθνικού ηγέτη αλλά θέλει να είναι κομματάρχης» ανέφερε και υπογράμμισε ότι «δεν κολακεύουν ούτε τον Τσίπρα ούτε τον Καραμανλή οι συζητήσεις για την μεταξύ τους επικοινωνία».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι αν είχαν γίνει εκλογές στις 22 Νοεμβρίου, τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά, ενώ αποκάλυψε ότι πρότεινε συνέδριο πριν από την εκλογή προέδρου, ωστόσο όπως είπε, «όλοι το αρνήθηκαν».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News