Ειδήσεις

Νέος διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας στο Λασίθι

Την Παρασκευή στις  8 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του νομού στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Διευθυντή Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας στο νομό.

Το εκλογικό σώμα αποτελούνταν από τους/τις Διευθυντές/ντριες , Υποδιευθυντές/ντριες και προϊσταμένες/ους ολιγοθεσίων σχολικών μονάδων (30%), οι οποίοι/ες εξελέγησαν το προηγούμενο καλοκαίρι με ψηφοφορία από τον εκάστοτε σύλλογο διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας.

Η συμμετοχή (98%) του εκλογικού σώματος ήταν καθολική, το οποίο είχε να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο υποψηφιότητες. Του νυν διευθυντή Π.Ε. Λασιθίου κ. Μπαρμπεράκη Εμμανουήλ και του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ελούντας κ. Μακράκη Εμμανουήλ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν συντριπτικό υπέρ του νυν διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Μπαρμπεράκη Εμμανουήλ με ποσοστό 62% έναντι του κ. Μακράκη που ακολούθησε με ποσοστό 34%.

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης εξαιτίας των περικοπών των τελευταίων ετών, ο κ. Μπαρμπεράκης με πολλαπλές προσπάθειες για τη λύση, όσο το δυνατόν, αυτών των προβλημάτων, χαίρει της εκτίμησης των εκπαιδευτικών και ελπίζουμε αυτή η καινοτόμος απόφαση της ψηφοφορίας, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να αξιολογηθεί ανάλογα και κατά την συνέντευξη όλων των υποψηφίων που θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο κατά το διήμερο 13, 14/1 από το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών.

Σχόλια