default-image

Θριάμβευσαν οι Κρητικοί στο Διεθνές Τουρνουά Ηρακλείου

Κρήτη
Θριάμβευσαν οι Κρητικοί στο Διεθνές Τουρνουά Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Galaxy το Διεθνές Τουρνουά Ηρακλείου από τις 3 έως τις 10 Ιανουαρίου. Νικητής αναδείχθηκε ένα τεράστιο ταλέντο του ελληνικού σκακιού, ο 15χρονος Νικόλας Θεοδώρου που με το αστρονομικό 8,5 στα 9 (8 νίκες και μια ισοπαλία) δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης! Στη 2η θέση ο επίσης εξαιρετικός σκακιστής της νέας γενιάς, ο Ηρακλιώτης Αντρέας Κελίρης με 7,5 στα 9 (7 νίκες, 1 ήττα, 1 ισοπαλία). Πολύ σημαντική ήταν και η επιτυχία του Κώστα Αναγνωστόπουλου που πλέον ζει στο Ηράκλειο και κατάφερε να κατακτήσει ανάμεσα στα θηρία τη 3η θέση κερδίζοντας μάλιστα στους 3 τελευταίους γύρους 2 γκρανμαιτρ!

Οι 3 αυτοί αθλητές υποσκέλισαν μεγάλους αντιπάλους όπως του γκρανμαιτρ Antic (4ος με 7/9, ηττήθηκε από τον Αναγνωστόπουλο), Γιώργο Γκούμα (5ος με 6,5/9), γκρανμαιτρ Ristic και Rajkovic που με 6/9  κατετάγησαν 10ος και 11ος αντίστοιχα. Στις θέσεις 5-9 με 6,5 βαθμούς βρέθηκαν οι: Γκούμας Γ., Λυριντζάκης Τ., Μαρής Ι., Usun T., Παπαδόπουλος Α. Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου με 6/9 και ακολούθησε στη 2η θέση η Τόνια Χριστοδουλάκη με 5,5/9 ενώ 3η-4η θέση μοιράστηκαν οι Βαρβεράκη Άργυ και Κουτσουράκη Αριάδνη με 5/9. Στο Β' γκρουπ (παιδιά έως 14 ετών) οι μάχες ήταν επίσης συναρπαστικές και τελικά είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με 7,5/9. Με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας οι 3 πρώτοι ήταν: 1-3. Θανάσης Αλεξανδράκης, Μανώλης Ταβερναράκης, Μελίνα Καρούζου. Με 6,5/9 ακολούθησαν οι: Ταβερναράκης Νίκος, Τσαγκαράκης Γιώργος, Αλεξανδράκης Γιώργος, Γιαννακάκης Κώστας και Φαρσάρης Μιχάλης. Στο τουρνουά πήραν μέρος 171 αθλητές. Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με μοναδικό μελανό σημείο μια ίωση που ταλαιπώρησε αρκετούς αθλητές.

Τη τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) κ. Γιώργος Βουρεξάκης που μίλησαν με κολακευτικά λόγια για το επίπεδο της διοργάνωσης, για τη σημασία της στον πολιτιστικό, αθλητικό και τουριστικό χάρτη της πόλης και του νησιού.  

Εκ μέρους των διοργανωτών ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών κ. Μιχάλης Δελάκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου αλλά και το μέγα χορηγό ΣΥ.ΦΑ.Κ, το χρυσό χορηγό ξενοδοχείο Galaxy, τους χορηγούς Κρητικό Φούρνο και Super Market Χαλκιαδάκης καθώς και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου για την υποστήριξή του. Από τη πλευρά του ο Διευθυντής Αγώνων Κώστας Κλώκας υποσχέθηκε πως τα δύο επόμενα τουρνουά του Μαΐου και του Σεπτεμβρίου θα είναι ακόμα πιο μαζικά και ισχυρά και έδωσε ραντεβού με τους συμμετέχοντες για τη Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαϊου στο ίδιο σημείο!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News