default-image

Βαγδάτη: Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε εμπορικό κέντρο

Κόσμος
Βαγδάτη: Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε εμπορικό κέντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο μακελειό αυτή τη φορά στη Βαγδάτη με τουλάχιστον 10 νεκρούς! Οπλισμένοι άνδρες μπήκαν σε εμπορικό κέντρο, ενώ λίγο νωρίτερα ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στην είσοδο του εμπορικού κέντρου!

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι είναι νεκροί μετά από ένοπλη επίθεση στο εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη. Η ανακοίνωση έγινε από τις αστυνομικές αρχές, ενώ πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την είδηση για το νέο μακελειό. Νωρίτερα προηγήθηκε και έκρηξη!

Τέσσερις οπλισμένοι άνδρες μπήκαν στο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στην περιοχή al-Jadida της Βαγδάτης. Στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται πολλοί σιίτες μουσουλμάνοι, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το rt.com, που επικαλείται το Reuters.

Πριν την επίθεση, ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στην είδοσο του εμπορικού. Η αρχική ενημέρωση έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς, ωστόσο πλέον τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα ο Guardian, ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον 10 την ώρα που τραυματίστηκαν τουλάχιστον 27 ακόμη άνθρωποι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Εδώ να σημειώσουμε πως δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της έκρηξης του αυτοκινήτου και αν υπάρχουν νεκροί από πυρά των οπλισμένων δραστών.

"Μύλος" με την πληροφόρηση!

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες που δημοσιοποιούν τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι συγκεχυμένες. Κάποια κάνουν λόγο για πιθανή ύπαρξη ομήρων, ενώ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν οι οπλισμένοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών. Την ίδια ώρα, κάποιες πηγές αναφέρουν πως ενδέχεται οι συγκεκριμένοι άνδρες να ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.

Η κρατική τηλεόραση του ιράκ μετέδωσε πως δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το εμπορικό κέντρο και χαρακτήρισαν την επίθεση "τρομοκρατικό γεγονός". Αστυνομικές και ιατρικές πηγές ανέφεραν στο Associated Press πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, 50 έως 75 άνθρωποι έχουν παγιδευθεί μέσα στο εμπορικό κέντρο.

Υπάρχουν αναφορές πως οι οπλισμένοι άνδρες πυροβόλησαν όσο πλησίαζαν προς το εμπορικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή της πρωτεύουσας του Ιράκ. Ωστόσο όπως προείπαμε, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αν όχι αντικρουόμενες.

Κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν πως οι "τρομοκράτες" εκτέλεσαν τρεις ομήρους και επικαλούνται μάλιστα αστυνομικές πηγές για αυτή την πληροφόρηση.

Πηγή: newsit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News