Ειδήσεις

Στη φάκα 592 άτομα το μήνα Δεκέμβριο

"Πλούσιο" το αστυνομικό δελτίο το μήνα Δεκέμβριο στο νησί, όπου συνολικά συνελήφθησαν 592 άτομα για διάφορες παραβάσεις, μεταξύ άλλων τα 135 από αυτά ήταν για παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων, 95 άτομα συνελήφθησαν για οπλοκατοχή, 62 άτομα για κατοχή ναρκωτικών, ενώ 51 άτομα για κλοπές και διαρρήξεις.

Στο Ηράκλειο εξιχνιάστηκαν, είκοσι μία υποθέσεις κλοπών-αρπαγής τσαντών που διαπράχθηκαν. Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Αφαίρεσε τσάντες οι οποίες περιείχαν, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας 5.600 ευρώ.  

Εξιχνιάστηκαν, τέσσερις υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων σε καταστήματα και μια υπόθεση απόπειρας κλοπής σε Ιερό Ναό που διαπράχθηκαν, στα Χανιά. Συνελήφθησαν, δύο άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός) κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Πέντε υποθέσεις εμπρησμών σε κάδους απορριμμάτων ανακύκλωσης στα Χανιά εξυχνιάστηκαν επίσης, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανηλίκων (ημεδαπού και αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας). Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει το αδίκημα του εμπρησμού κατ΄ εξακολούθηση.  

Στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου εξιχνιάστηκε υπόθεση καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Στο πλαίσιο ενδελεχούς και πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της φυτείας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.  

Σαράντα υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων διαπράχθηκαν σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Αφαιρέθηκαν χρήματα καθώς και κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα, η αξία των οποίων, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 210.000 ευρώ.

Τέσσερις υποθέσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού και 37χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Τις εν λόγω κλοπές διέπραξαν από την 05.04.2015 έως 07.12.2015.

Συνελήφθησαν, δεκαοχτώ άτομα (17 ημεδαποί και αλλοδαπός), για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων, στο Ηράκλειο. Κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.730 ευρώ, 737 μάρκες διαφόρων χρωματισμών και 2 τράπουλες.  

Δύο ημεδαποί συνελήφθησαν, 57 και 36 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο. Κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 72 γραμμάρια ηρωίνη. Επιπλέον συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορτών, σε όλη την Περιφέρεια της Κρήτης για την διεξαγωγή παράνομων παιγνίων. Κατά τη διάρκεια ελέγχων σε καταστήματα συνελήφθησαν εννέα ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, σε Χανιά και Ηράκλειο, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια. Κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα (4.940) ευρώ και 1.098 προπληρωμένες κάρτες "moneysafe".

Εξιχνιάστηκαν, δεκαπέντε υποθέσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Αφαίρεσαν, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα. Επιπλέον, συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.

Δέκα υποθέσεις κλοπών εξιχνιάστηκαν σε οικίες, που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Αφαίρεσαν από οικίες χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα. Επιπλέον, ο 28χρονος συνελήφθη για το αδίκημα της απείθειας.

Σχόλια