Ειδήσεις

Η πρωταθλήτρια Α. Στρατάκη στηρίζει το Kids LoveRun

Η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια στίβου Αργυρώ Στρατάκη στηρίζει τον αγώνα Love Run Heraklion 2016 και συμμετέχει ως Αmbassador του παιδικού αγώνα των 1.000 μ.

Η αθλήτρια της Εθνικής ομάδας της "Χρυσής" Ολυμπιάδας του 2004 καθώς και των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008, μετά την αποχώρησή της από την ενεργό αγωνιστική δράση, έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διοργάνωση των παιδικών αγώνων που διεξάγονται παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ ως στέλεχος της Ομοσπονδίας Στίβου υποστηρίζει ενέργειες που γίνονται για την προώθηση του αθλητισμού.

Η Αργυρώ Στρατάκη με τις γνώσεις που έχει όσον αφορά τη διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων θα βοηθήσει προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του παιδικού αγώνα, ο οποίος θα προηγηθεί του αγώνα των 5.000 μ.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει, γι' αυτό όσοι ενδιαφέρονται να ζήσουν την εμπειρία μπορούν να επισκεφτούν την επίσημη διαδικτυακή σελίδα της διοργάνωσης www.loverun.gr.

Ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς φέτος τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης www.pronoianet.gr, που έχει υπό τη σκέπη του συνολικά 7 δομές στήριξης ευάλωτων ομάδων σε όλο το νησί.

Οδηγίες για τον παιδικό αγώνα

-Σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες για τον αγώνα παίδων:

-Τα παιδιά τρέχουν ή βαδίζουν.

-Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων Δ', Ε' & Στ' τάξης. Ο αγώνας παιδιών είναι απόστασης 1.000 μ. Σκοπός είναι η χαρά της συμμετοχής και ο τερματισμός όλων των παιδιών.

-Ο παιδικός αγώνας είναι μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα γι' αυτό δεν υπάρχει σειρά κατάταξης και χρονομέτρηση. Νικητές είναι όλοι όσοι συμμετέχουν στον αγώνα και για αυτό θα δοθεί μετάλλιο-έκπληξη και T-shirt της διοργάνωσης σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν τρέχοντας ή βαδίζοντας τη διαδρομή.

Όριο συμμετοχών

Για λόγους ασφαλείας το ανώτατο όριο συμμετοχών στον παιδικό αγώνα ορίζεται στις 200.

Κόστος συμμετοχής

Η εγγραφή στον αγώνα παίδων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Διαδρομή παιδικού αγώνα

Αφετηρία-τερματισμός: Πλατεία Λιονταριών.

Ο παιδικός αγώνας θα διεξαχθεί επί του πεζόδρομου της 25ης Αυγούστου με αναστροφή στο ύψος της πλατείας 18 Άγγλων και επιστροφή για τον τερματισμό στην πλατεία Λιονταριών.

Ώρα εκκίνησης του αγώνα παιδιών: 10:00 το πρωί

Κέντρο εγγραφών και παράδοσης υλικού

Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής αλλά και η συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης από τον κηδεμόνα θα γίνει το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 από τις 10:00 μέχρι τις 20:00, στο Παγκρήτιο Στάδιο - Θύρα 1.

Στον παιδικό αγώνα δεν επιτρέπεται η συμμετοχή χωρίς την ολοκλήρωση της εγγραφής και της απαραίτητης συμπλήρωσης της υπεύθυνης δήλωσης από τον κηδεμόνα.

Προσοχή: Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής για τους δρομείς-παιδιά θα γίνεται αποκλειστικά με την παρουσία ενός κηδεμόνα για τη συμπλήρωση της απαραίτητης υπεύθυνης δήλωσης.

Στο πακέτο εκτός από το T-shirt της διοργάνωσης θα βρουν τα παιδιά-συμμετέχοντες και δυο βραχιολάκια. Και τα δυο θα φέρουν τον ίδιο αύξοντα αριθμό. Για λόγους ασφαλείας των παιδιών είναι υποχρεωτικό να το φέρουν όλα τα παιδιά-συμμετέχοντες την ημέρα του αγώνα. Το δεύτερο βραχιολάκι με τον ίδιο αύξοντα αριθμό είναι υποχρεωτικό να το φέρει ο ένας εκ των δυο γονέων ή όποιος άλλος συνοδεύει το παιδί την ημέρα του αγώνα.

Μετά το πέρας του αγώνα των 1.000 μέτρων οι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν τα παιδιά τους με τη βοήθεια των εθελοντών που θα τα συνοδεύουν καθ' όλη τη διάρκεια, αφού πρώτα γίνει η ταυτοποίηση βάσει των αυξόντων αριθμών μεταξύ παιδιού και γονέα.

Η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώνει ότι η διαδικασία είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες στον παιδικό αγώνα, αφού πάνω απ' όλα προέχει η ασφάλεια των παιδιών όχι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά την ολοκλήρωσή του κατά τη διαδικασία παραλαβής των παιδιών από τους κηδεμόνες τους.

Μετάβαση παιδιών-δρομέων στην εκκίνηση

Οι συμμετέχοντες παιδιά-δρομείς θα πρέπει να μεταβούν με δικά τους μέσα στο χώρο εκκίνησης του αγώνα στην πλατεία Λιονταριών. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία Λιονταριών τουλάχιστον 45 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή το αργότερο στις 9:15 π.μ. Εκεί θα τα παραλάβουν στελέχη της διοργάνωσης και θα τα προετοιμάσουν για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Η έγκαιρη προσέλευση στην πλατεία Λιονταριών κρίνεται απαραίτητη, αφού ληφθεί υπ' όψιν ότι η παραλιακή λεωφόρος του Ηρακλείου (προς ανατολικά) θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία, λόγω του αγώνα.

Διαδικασίες μετά τον τερματισμό

Όλα τα παιδιά αμέσως μετά τον τερματισμό θα παραλάβουν το μετάλλιο-έκπληξη, εμφιαλωμένο νερό, χυμό και μπανάνα. Στο σημείο αυτό οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους γιατί θα ακολουθήσει ο αγώνας των 5.000 μ.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

* Έναρξη υπηρεσιών διοργάνωσης: 9 π.μ.

* Παράδοση-παραλαβή προσωπικών αντικειμένων: 9 π.μ.-1 μ.μ.

* Ώρα προσέλευσης αγώνα παίδων: Μέχρι 9:15 π.μ.

* Άφιξη στην εκκίνηση αγώνα παίδων: 9:45 π.μ.

* Ώρα εκκίνησης αγώνα παίδων: 10 π.μ.

* Λήξη αγώνα παίδων: 10:15 π.μ.

* Ώρα προσέλευσης αγώνα 5.000 μ.: Μέχρι 9:45 π.μ.

* Άφιξη στην εκκίνηση αγώνα 5.000 μ.: 10:15 π.μ.

* Ώρα εκκίνησης 5.000 μ.: 10:30 π.μ.

* Λήξη αγώνα 5.000 μ.: 11:50 π.μ.

* Aπονομές-βραβεύσεις: 12-12:30 μ.

* Λήξη διοργάνωσης: 1 μ.μ.

Σχόλια