default-image

''Την Τετάρτη θα απαντήσουμε στην αύξηση των εισφορών''

Κρήτη
''Την Τετάρτη θα απαντήσουμε στην αύξηση των εισφορών''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο παρά την θριαμβολογία από το Μαξίμου για τους γνωστούς επικοινωνιακούς λόγους με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Η ΓΕΣΕΒΕ την Τετάρτη θα αποφασίσει αν θα δώσει ή όχι τη συναίνεση της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου, λέει στο Ράδιο 9,84 ο αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Μπάμπης Λεκάκης.

Εξηγεί ότι επιτροπή με τεχνοκράτες αυτή την ώρα επεξεργάζεται τα δεδομένα που έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνάρτηση με τις προτάσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και τις θέσεις της ΓΣΕΕ.

Επαναλαμβάνει ότι η ΓΕΣΕΒΕ δεν ξεφεύγει από την γραμμή των προτάσεων της που είναι ανακεφαλοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ , την ομαλοποίηση στην αγορά εργασίας και το σταθερό φορολογικό σύστημα.

Αν η κυβέρνηση προσθέτει αποφασίσει μονόπλευρα να εφαρμόσει το μέτρο της αύξησης των εισφορών χωρίς να λάβει μέριμνα για τα παραπάνω, το αποτέλεσμα θα είναι ολέθριο για επιχειρήσεις κι εργαζόμενους, καθώς τα λουκέτα και η περαιτέρω αύξηση της ανεργίας θα είναι μονόδρομος για την αγορά.

Να κατευνάσει επιχειρεί η ΕΣΕΕ

Προσπάθεια την ίδια ώρα του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη , να καθησυχάσει τους συναδέλφους του ότι η περίφημη συμφωνία περί αύξησης των εργοδοτικών εισφορών δεν είναι τόσο επιβαρυντική καθώς για μισθούς των 600, 1.500 και 1.800 ευρώ ανέρχεται στα 3, 7 και 9 ευρώ αντίστοιχα.

Σε συνέδριο πάει η ΓΣΕΕ

Έντονη η αντίδραση και της ΓΣΕΕ που την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου διοργανώνει μίνι συνέδριο, μια μεγάλη σύσκεψη όλων των πρόεδρων των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών της χώρας, προκειμένου να αποφασίσει τις απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις της , με στόχο να αποτρέψει τα χειρότερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News