default-image

Παρουσιάζονται οι ελληνικές θέσεις ενόψει αξιολόγησης

Ελλάδα
Παρουσιάζονται οι ελληνικές θέσεις ενόψει αξιολόγησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις θέσεις της Ελλάδας παρουσιάζει στους ευρωπαίους και όχι μόνο εταίρους η πολιτική ηγεσία της χώρας.

Μετά τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομίας και  Εργασίας που περιοδεύουν στην Ευρώπη, τη σκυτάλη παίρνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο την ερχόμενη Κυριακή, όπου θα συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογο του Γιόαχιμ Γκάουκ, την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Τις θέσεις της Ελλάδας θα παρουσιάσει και ο Αλέξης Τσίπρας στην ετήσια παγκόσμια συνάντηση των ηγετών στο Νταβός της Ελβετίας, από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρτν και με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε. 

Να σημειωθεί ότι, ο υπουργός Οικονομίας μετά τις συναντήσεις του στη Ρώμη με τον  Πιερ Κάρλο Παντοάν, τη Λισαβόνα με τον Μάριο Σεντένο και το Παρίσι με τον Μισέλ Σαπέν, σήμερα θα συναντηθεί στο Ελσίνκι με τον Φινλανδό ομόλογό του, αύριο στο Άμστερνταμ με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Τετάρτη στο Βερολίνο με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Ο Γ.Κατρούγκαλος βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο, όπου είχε επαφές με την γερμανίδα ομόλογό του Αντρεα Νάλλες.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου θα μεταβεί στο Παρίσι για την Σύνοδο των υπουργών Εργασίας του ΟΟΣΑ.

Εκεί θα έχει επαφές με την γαλλίδα υπουργό Εργασίας Μιριάμ ελ Κομρί και την υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριζόλ Τουρέν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News