default-image

Νίκη του ΠΑΟΚ, 3-1τα Γιάννινα

Ποδόσφαιρο
Νίκη του ΠΑΟΚ, 3-1τα Γιάννινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή τη φορά το πείραμα του Ίγκορ Τουντορ έπιασε. Ο Κροάτης τεχνικός επελεξε μία ενδεκάδα με βάση το 4-3-3 και ο ΠΑΟΚ, μετά από πολύ καιρό, έβγαζε φλόγες (ειδικά στο β΄ μέρος). Τσίμιροτ, Χαρίσης και λίγο πιο μπροστά στα χαφ έδιναν ενέργεια και ταχύτητα, ο Ζάιρο, οργίαζε από τη δεξιά πλευρά και έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν μετά από αρκετό καιρό σε μία εύκολη νίκη, έχοντας κάνει το 3-0 ήδη από το 64΄. Παράλληλα, ο Λέοβατς για πρώτη φορά είχε καλή απόδοση σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, υπήρχε ένας αντίπαλος πολύ κακός που έπρεπε το χρονόμετρο να δείξει το 730 λεπτό για να κάνει ευκαιρία.

Κοντολογίς, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξεπέρασε με ιδανικό τρόπο το σοκ της ήττας στην Καλλονή και μένει να φανεί την ερχόμενη Πέμπτη στη ρεβάνς του Κυπέλλου, αν η αφύπνιση θα έχει συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος στο 2' όταν ο Μακ έκανε την σέντρα από τα αριστερά αλλά δεν κατάφεραν να βρεθούν στην πορεία της μπάλας οι Αθανασιάδης και Ζάιρο. Στο 4' οι παίκτες του "Δικεφάλου" συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο Λέοβατς έβγαλε την σέντρα αλλά ο Πέλκας από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από κεφαλιά που "έπιασε". Οι "ασπρόμαυροι" είχαν μπει δυνατά στο ματς αλλά ο ΠΑΣ δεν άφηνε πολλούς κενούς χώρους.

Στο 9' ο Βελλίδης μπλόκαρε το σουτ του Πέλκα, ο οποίος στο 18' σούταρε ξανά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Ελληνα τερματοφύλακα. Ο "Δικέφαλος" εξακολουθούσε να πιέζει (στο 21' ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή μπάλας 69%), ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί και να απειλήσει και στο 24' ο Μακ σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε. Στο 27' ο Βελλίδης δεν ανησύχησε από το μακρινό σουτ του Χαρίση ο οποίος στο 31' σούταρε ξανά από μακριά αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούσει με δυσκολία.

Στο 34' ο Χαρίσης έκανε νέο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 41' ο Βίτορ πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Πέλκα αλλά αυτή δεν ήταν καλή. Στην 43' η υπεροχή του ΠΑΟΚ καρποφόρησε καθώς μετά από γύρισμα του Ζάιρο ο Αθανασιάδης με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-0. Αυτό ήταν το σκορ (1-0) του πρώτου ημιχρόνου, κατά το οποίο ο "Δικέφαλος" ήταν... ορεξάτος και ξεκάθαρα καλύτερος του ΠΑΣ Γιάννινα (δεν είχε ούτε ένα σουτ ενώ οι "ασπρόμαυροι" είχαν οχτώ).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 49' ο Κίτσιου μέσα από την περιοχή σούταρε αλλά μπλόκαρε ο Βελλίδης. Ο "Δικέφαλος" κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων (2-0) στο 52'. Ο Χαρίσης έπιασε πανέμορφο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα κατέληξε στην γωνία της εστίας του πορτιέρο του ΠΑΣ.

Στο 55' ο Βελλίδης απέκρουσε -με δυσκολία- το σουτ του Τσίμιροτ και μετά ο Ελληνας πορτιέρο πρόλαβε τον Ζάιρο πριν γίνει αυτός απειλητικός. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πως δεν μπορούσαν να "συνέλθουν", ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 64' έφτασε στο 3-0. Ο Λέοβατς σέντραρε από τα αριστερά και ο Ζάιρο με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Βελλίδη.

Στο 71' έφυγε άουτ το σουτ του Γκολάσα (ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει τα 17 σουτ μέχρι εκείνο το σημείο και ο ΠΑΣ είχε... μηδέν) και στο 73' ο ΠΑΣ είχε την πρώτη του ευκαιρία στο ματς μετά από κεφαλιά του Λίλα. Ο Τούντορ "έριξε" στο ματς τον Μπερμπάτοφ ο οποίος δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και εκείνος πήρε το χειροκρότημα των φίλων του ΠΑΟΚ ενώ στο 82' το δυνατό σουτ του Ακόστα κατέληξε άουτ.

Τελικά, οι Γιαννιώτες πέτυχαν και γκολ στο φινάλε του αγώνα (90΄) μετά από μακρινό σουτ του Κοζορώνη και κακή εκτίμηση και αντίδραση από τον Ρόμπιν Όλσεν που απέκρουσε αδύναμα, με αποτέλεσμα η μπάλα να πάει στη δεξιά γωνιά του.

ΠΑΟΚ:  Ολσεν, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (Γκολάσα 69'), Τσίμιροτ, Πέλκας, Ζάιρο (77' Ζάιρο), Μακ (73' Μπερμπάτοφ) και Αθανασιάδης

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Γαρουφαλιάς, Στρούνα (46' Ακόστα), Μιχαήλ, Μπέριος, Σκόνδρας, Ηλιάδης, Τσουκαλάς, Λίλα, Ιλιτς (60' Μανιάς) και Γιάκος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News