Ειδήσεις

Ραντεβού με B. Αποστόλου την Τετάρτη οι αγρότες της Κρήτης

Σε θέση μάχης οι αγρότες με φόντο το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τις επιδοτήσεις. Προ των ευθυνών του θα θέσουν τον υπ. Αγροτικής Αν. και Τροφίμων Β. Αποστόλου, που θα συναντηθούν μαζί του εκπρόσωποι νέων αγροτών στην Αθήνα την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Επιτροπή της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης θα συναντηθεί την ίδια ημέρα επίσης με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, προκειμένου να τον πιέσουν να δεσμευτεί για την ημερομηνία πληρωμών των αποζημιώσεων, μετά από τις τεράστιες ζημιές της φυτικής παραγωγής του 2015.

Στα χαρακώματα οι αγρότες της Κρήτης, με την παγκρήτια συντονιστική επιτροπή, χθες στα Ανώγεια, να θέτει επί τάπητος όλα τα καυτά ζητήματα που προκαλούν κραδασμούς στον αγροτικό κόσμο.

Μάλιστα την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη του ΟΓΑ Ηρακλείου, στις 10 το πρωί, όπως τονίζουν αγροτοσυνδικαλιστές, αφήνοντας ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι αγρότες της Κρήτης δίνουν ραντεβού στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης με αγρότες απ ' όλη τη χώρα την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, ώστε να αποφασίσουν για τις φετινές κινητοποιήσεις τους.

Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια