default-image

Τριήμερη αποχή δικηγόρων για το ασφαλιστικό

Ελλάδα
Τριήμερη αποχή δικηγόρων για το ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, με δικηγόρους σε όλη τη χώρα να προχωρούν σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κάνοντας λόγο για οικονομική και επαγγελματική τους εξόντωση.

Αυτό αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

Δικηγόροι υποστηρίζουν ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους.

Δικηγορικοί Σύλλογοι και όλα τα δικηγορικά γραφεία της χώρας την ερχόμενη Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων έξω από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή.

Ακόμη, η Ολομέλεια θα αποστείλει επιστολή προς την κυβέρνηση, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στην οποία θα εκθέτει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News