default-image

Χωρίς προβλήματα η διαδικασία στην Κρήτη (photos)

Κρήτη
Χωρίς προβλήματα η διαδικασία στην Κρήτη (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζική είναι η προσέλευση στις κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη όπου υπάρχει ικανοποίηση για τη συμμετοχή και που όλα κυλούν ομαλά. Ευχή όλων είναι να κερδίσει ο καλύτερος και να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Ο εσωκομματικός μαραθώνιος της Νέας Δημοκρατίας φτάνει στο τέλος του, σήμερα μετά από τρεισήμισι μήνες μετά και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Οι σημερινές εκλογές αναμένεται να αποτελέσουν καμπή συνολικά για το πολιτικό σκηνικό, καθώς θα σηματοδοτήσουν την ανασύνταξη και την επιστροφή της Ν.Δ. στη μάχιμη αντιπολίτευση.

Τοπικά στελέχη αλλά και μέλη της Νέας Δημοκρατίας, με ιδιαίτερα καλή διάθεση, δίνουν από το πρωί το "παρών" στα εκλογικά τμήματα της Μεγαλονήσου για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη με τη συμμετοχή να χαρακτηρίζεται αρκετά καλή.

Εκλογικό Τμήμα στην Ανδρόγεω.

Γ. Μερκουλίδης

Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής στο εκλογικό τμήμα της Ανδρόγεω, κ. Γιώργος Μερκουλίδης δήλωσε πως η «διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Υπάρχει συμμετοχή και αισιοδοξία».

Σύμφωνα με τον κ. Μερκουλίδη αυτή τη στιγμή έχουν ψηφίσει πάνω από 200 άτομα, από τα  1.500 «και πιστεύω ότι θα προσέλθει η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας».

Γύρω στις 11 το πρωί μετέβησαν στο εκλογικό τμήμα στην Ανδρόγεω, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης και το στέλεχος της Ν.Δ., κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Λ. Αυγενάκης

«Όποιος κι αν είναι ο νικητής στη Νέα Δημοκρατία, θα σταθούμε όλοι στο πλευρό του», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας ότι «από αύριο ξεκινά μία άλλη μέρα ανασύνταξης της παράταξης».

Η επόμενη ημέρα σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη θα είναι «ημέρα δουλειάς για όλους για αρχηγό, για κοινοβουλευτική ομάδα, για στελέχη και για ολόκληρη την κοινωνία η οποία βλέπει μέρα με τη μέρα να κατρακυλάει η Ελλάδα και την κυβέρνηση να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο και με μία αξιωματική αντιπολίτευση αυτό το διάστημα με μία αδύναμη φωνή να προσπαθεί να υπερασπιστεί τα αυτονόητα», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

«Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά ενωμένοι όλοι μαζί», κατέληξε στη δήλωσή του.

Γρ. Ροκαδάκης

«Πιστεύω ότι θα βγει ο καλύτερος και από Δευτέρα να έχουμε μία σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση», τόνισε το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στο neakriti.gr, κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης, διευκρινίζοντας ότι η αντιπολίτευση όλο αυτό το διάστημα των τρεισήμισι μηνών έχει κάνει ένα κενό και εκτιμά ότι «πολύ σύντομα αυτός που θα βγει θα είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας».

Εκλογικό Τμήμα Λαχαναγοράς.

Ικανοποιητική η προσέλευση και στο εκλογικό τμήμα της Λαχαναγοράς σύμφωνα με την πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Αγγελική Βελεγράκη.

«Η ροή είναι κανονική», τόνισε η κ. Βελεγράκη, καθώς και «η προσέλευση εκτιμάται ικανοποιητική», είπε «δεν υπάρχουν ουρές, ενώ από τα 950 εγγεγραμμένα μέλη έχουν ψηφίσει 400 άτομα».  

Εκλογικό τμήμα Λαχαναγοράς.

Γ. Ματαλλιωτάκης

«Η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη», εκτιμά ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, τονίζοντας πως ο «τελικός νικητής είναι η Ν.Δ.».

Σύμφωνα με τον κ. Ματαλλιωτάκη «η κοινωνία ζητά λύσεις, ζητά αλλαγές, ανανέωση στον κομματικό μηχανισμό, αλλά και σε όλα τα επίπεδα. Προσωπικά για μένα ο αρχηγός πρέπει να στραμμένος στην κοινωνία και στα προβλήματα του κόσμου της νεολαίας, αλλά και να δώσει προβλήματα αυτά».

Εκλογικό τμήμα Νέας Αλικαρνασσού.

Ομαλά κυλά η εκλογική διαδικασία και στο εκλογικό τμήμα της Νέας Αλικαρνασσού. Μέχρι αυτή την ώρα από τα 330 εγγεγραμμένα μέλη έχουν ψηφίσει τα 165, οι μισοί δηλαδή.  

Από το εκλογικό τμήμα στην Ένωση Ηρακλείου, όπου μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 337 μέλη από 585.

Δημ. Γιαννουλάκης

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι Κρητικός και αυτό μας κάνει υπερήφανους όλους», δήλωσε το στέλεχος και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης.

Ο κ. Γιαννουλάκης τόνισε πως και οι δύο «είναι πολύ καλοί, με εμπειρία, δυναμικότητα και ήθος, το οποίο τους διακρίνει» και όπως πιστεύει θα ωφελήσει τη Νέα Δημοκρατία, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο είναι κάτι που η χώρα μας χρειάζεται σήμερα.

Στα Χανιά

Δίχως προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας, στα Χανιά.

Σε δηλώσεις του, στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής, Μιχάλης Λαγουδάκης, υποστήριξε ότι «σ' όλα τα εκλογικά τμήματα έχουν προσέλθει κανονικά τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και η διαδικασία εξελίσσεται απολύτως ομαλά, ενώ υπάρχει και ροή ψηφοφόρων».

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υπάρχουν 14 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων δύο βρίσκονται στην πόλη των Χανίων.

Οι εκλογείς είναι 5.271, όσοι δηλαδή είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο της διαδικασίας.

Γ. Πλακιωτάκης: "Και οι δύο υποψήφιοι μπορούν να νικήσουν τον Αλ. Τσίπρα"

Και οι δύο υποψήφιοι είναι άξιοι και ικανοί, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης.

Αμφότεροι, συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης, έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να αναδιοργανώσουν τη Ν.Δ. και να κερδίσουν τον Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα ολοκληρώνουμε τη διαδικασία ώστε να κάνουμε τη Ν.Δ. μία μεγάλη, δυνατή, σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη» πρόσθεσε και κατέληξε:

«Με τη συμμετοχή μας διασφαλίζουμε την πορεία της παράταξης στο μέλλον».

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_9gd0zxom/

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News