default-image

Κατρούγκαλος: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Οικονομία
Κατρούγκαλος: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύσκολη εκτιμά ότι θα είναι η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του Mega, ο υπουργός, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Βερολίνο, επανέλαβε ότι οι θεσμοί έχουν δεχθεί το περίγραμμα της μεταρρύθμισης. «Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα έχουμε μία δύσκολη μεταρρύθμιση, καθώς ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε «ανοιχτός» στο ενδεχόμενο τροποποιήσεων του κυβερνητικού σχεδίου, υπό την προϋπόθεση να μην αλλάξει το γενικότερο νόημα του νόμου, το οποίο εδράζεται στην ισονομία.

Όπως εξήγησε, τα «μπλοκάκια» θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μισθωτοί, ενώ παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές όσον αφορά τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. «Είμαστε σε επικοινωνία με τους ελεύθερους επαγγελματίες για να δούμε τι μπορεί να γίνει με τις εισφορές» δήλωσε ενδεικτικά.

Ο υπουργός παρατήρησε ότι στην ουσία, οι εισφορές δεν αλλάζουν με τη νέα μεταρρύθμιση. Απλά, συνέχισε, συνδέονται με το πραγματικό εισόδημα, καθώς δεν είναι δίκαιο η επιβάρυνση να γίνεται βάσει των εικονικών εισοδημάτων.

Καταλήγοντας, διευκρίνισε ότι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στη Βουλή με την κανονική διαδικασία - και όχι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με ένα άρθρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News