default-image

Ν.Δ.: Στις κάλπες από το πρωί για τον νέο πρόεδρο

Ελλάδα
Ν.Δ.: Στις κάλπες από το πρωί για τον νέο πρόεδρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις 7 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία, με τους περίπου 400 χιλιάδες φίλους του κόμματος να καλούνται να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της γαλάζιας παράταξης.

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 7 το απόγευμα, με τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα να αναμένονται για τις 11 το βράδυ.

Η διαδικασία αυτή τη φορά είναι ευκολότερη και απλούστερη έναντι του πρώτου γύρου, γεγονός που διευκολύνει την ευκολότερη μετάδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι οι 404.000 ψηφοφόροι της Ν.Δ. δεν χρειάζεται να καταβάλλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ. Οφείλουν να διαθέτουν ωστόσο, αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Εάν κάποιος δεν έχει συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία του α' γύρου δεν έχει δικαίωμα ψήφου στον β' γύρο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον α' γύρο, είχε λάβει ποσοστό 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τόσο το ύψος της συμμετοχής, όσο και οι 128.000 ψηφοφόροι του Απόστολου Τζιτζικώστα (20,4%) και του Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%).

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής αναμένεται να προσέλθει στις κάλπες στις 9.45, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας στη 1.00 το μεσημέρι.

«Σήμερα ξημερώνει μία νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Κυρ. Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα η Ν.Δ. θα είναι ανανεωμένη

Ξημερώνει νέα μέρα για την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο πριν τις 11 το πρωί της Κυριακής στην Κηφισιά, όπου έφτασε συνοδευόμενος από τον μεγάλο γιο και καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους.

Πηγή βίντεο: protothema.gr

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους Νεοδημοκράτες «που προσέρχονται και σήμερα μαζικά να ψηφίσουν». Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, χωρίς καμία καθυστέρηση, τόνισε και ζήτησε από όσους δεν έχουν πάει ακόμα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, να το κάνουν.

«Τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι μόνο ενωμένη, θα είναι και ανανεωμένη», τόνισε και κατέληξε: «Η νέα μεγάλη κεντροδεξιά θα προτάξει σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Ευ. Μεϊμαράκης: Όλοι είναι νικητές

Την πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δηλώνοντας ότι «νικητές είναι όλοι και έτσι θα βαδίσουμε».

Επιθεωρώντας την εκλογική διαδικασία στο ΕΒΕΑ, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο του κόμματος, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «σήμερα είναι μία μεγάλη γιορτή» για την παράταξη.

«Σ' αυτή τη γιορτή συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν η Ν.Δ. να γυρίσει σελίδα» συνέχισε.

«Το κόμμα από αύριο θα ξεκινήσει μία νέα πορεία, θα δημιουργήσει ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, με στόχο να ανακτήσει την αξιοπιστία των πολιτών» κατέληξε.

Χωρίς δηλώσεις ψήφισε ο Κ. Καραμανλής

Χωρίς να προβεί σε κάποια δήλωση άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ψήφισε στις 9.55 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη.

Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Μηνάς Σαμαντζίδης, ο προκάτοχος του Βάκης Φραντζής, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κι άλλα μέλη και στελέχη του κόμματος που αντάλλαξαν χειραψίες και ευχές για το νέο χρόνο.

Αντ. Σαμαράς: Η Ν.Δ. πάλεψε και δικαιώθηκε

«Η Ν.Δ. πάλεψε, δικαιώθηκε, κράτησε» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Από αύριο, η παράταξη πρέπει να πάρει στα χέρια της όλη την Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Γ. Τραγάκης: Ανυπόστατα όσα λέγονται για το ποιος προηγείται

Ο προεδρεύων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης, δήλωσε ότι η ΚΕΦΕ βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση από το μεσημέρι του Σαββάτου και πριν από λίγο τον εξουσιοδότησε να αναφέρει ότι όσα γράφονται και λέγονται για ορισμένες προβλέψεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δύο ώρες πριν από το κλείσιμο της κάλπης.

«Όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Σε ό,τι αφορά δε την προσέλευση θέλω να σας πω ότι, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι πληροφορίες από όλη την Ελλάδα είναι ότι η προσέλευση είναι άκρως ικανοποιητική», τόνισε.

Σε ερώτηση για το ποσοστό της αποχής, ο κ. Τραγάκης ανέφερε ότι, αφού δεν υπάρχουν αποτελέσματα, δεν μπορεί να γνωρίζει και το ποσοστό αυτό.

Σχετικά με την ώρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ της Ν.Δ. ανέφερε ότι αυτή θα γίνει «το συντομότερο δυνατό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News