default-image

Νέα νίκη της ΑΕΚ με… ήρωα τον Ανέστη

Ποδόσφαιρο
Νέα νίκη της ΑΕΚ με… ήρωα τον Ανέστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με… ήρωα τον Ανέστη που έπιασε πέναλτι, η ΑΕΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί της επικρατώντας με 2-1 της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ.

Αραβίδης και Μπαρμπόζα ήταν οι σκόρερ για την Ένωση, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα έπαιξε ο Ανέστης που απέκρουσε το πέναλτι της Ξάνθης.

Πάντως για μια ακόμα φορά, ο Γκουστάβο Πογέτ έδειξε πως πάνω απ' όλα είναι το (θετικό) αποτέλεσμα και δε δίστασε να παίξει και μέσα στο ΟΑΚΑ σύστημα με τρεις στόπερ στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού. Όσο για την Ξάνθη, το πάλεψε το ματς, αλλά όταν έχασε το πέναλτι, έχασε και την πίστη της πως έπαιρνε κάτι θετικό.

Μέχρι το 17 λεπτό στο ΟΑΚΑ, είχαν μπει δυο γκολ, υπήρχε μια φάση που η ΑΕΚ «φωνάζει» για πέναλτι και ακόμα δυο φάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν αποτέλεσμα. Αυτό το φουριόζικο ξεκίνημα προμήνυε ματς τρελού ρυθμού και από τις δυο ομάδες. Φευ όμως. Η Ξάνθη από την στιγμή που ισοφάρισε το γρήγορο γκολ που δέχθηκε, «ταμπουρώθηκε» πίσω από την σέντρα. Και η ΑΕΚ προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να κτίσει επιθέσεις, αλλά δεν έκανε αυτό που της είχε βγει στο πρώτο δεκάλεπτο. Όταν δηλαδή στο 9 λεπτό βγήκε κάθετη στον Αραβίδη αλλά εκείνος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ίσως και λόγω της επαφής που είχε πάνω στην κίνηση με τον Γούτα. Και όταν στο 10 λεπτό, ο Μάνταλος βρήκε χώρο για να σουτάρει, ο Τσέναμο απέκρουσε αλλά δεν μπλόκαρε και ο Αραβίδης εξ επαφής βρήκε δίχτυα. Η ΑΕΚ δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, η Ξάνθη πήρε μέτρα, απείλησε στο 13' και στο 17' ισοφάρισε όταν ο Ντίντακ δεν μπόρεσε να σταματήσει την σέντρα του Νιέτο και ο Σολτάνι με σουτ στην κίνηση σκόραρε.

Από εκείνο το σημείο, η Ξάνθη οργανώθηκε και πάλι με όλους τους παίκτες πίσω από την σέντρα και έκλεισαν όλους τους χώρους. Η ΑΕΚ έψαξε επιθέσεις και από τα άκρα και από τον άξονα. Αλλά δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει. Ούτε καν από στημένες φάσεις. Μετά το γκολ του Αραβίδη, η επόμενη καλή φάση έγινε στο 32' και πάλι από τον διεθνή επιθετικό. Έφυγε στην πλάτη της άμυνας, στο πλασέ του νικήθηκε από τον Τσέναμο ο οποίος έπεσε στη συνέχεια πάνω στον Αραβίδη. Χωρίς να φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Πάντως η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου όμως, χωρίς επιτυχία.

Σχεδόν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει γκολ. Ο Βάργκας αφού πρώτα απείλησε μ' ένα σουτ έξω από την περιοχή στο 48', στο 53' έβγαλε κάθετη στον Μπαρμπόζα, που με δυνατό διαγώνιο σουτ σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Αυτό το σχετικά γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έδινε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να διαχειριστεί το ματς από θέση οδηγού. Άλλωστε μέχρι εκείνη την στιγμή, είχε την απόλυτη κατοχή της μπάλας. Ο Λουτσέσκου έριξε στο γήπεδο τον Καπετάνο και δικαιώθηκε. Ένα λάθος στην λειτουργία της άμυνας της ΑΕΚ στο 63' οδήγησαν σε πέναλτι υπέρ της Ξάνθης. Ο Νιέτο έστησε την μπάλα στην λευκή βούλα, αλλά ο Ανέστης «φώναξε» δυνατά «παρών». Απέκρουσε το πέναλτι και κράτησε το προβάδισμα για την ΑΕΚ. Ο Πογέτ από τον πάγκο αντέδρασε σχεδόν άμεσα από τον πάγκο. Έριξε στο γήπεδο και τον Γιόχανσον και τον Κολοβέτσιο και γύρισε το σύστημα σ' ένα 5-4-1. Επί της ουσίας για να «σφραγίσει» τα μετόπισθεν.

Ωστόσο η αλήθεια είναι πως η Ξάνθη μετά το χαμένο πέναλτι, έδειχνε να μην έχει τα κουράγια να ψάξει για κάτι περισσότερο. Παρόλα αυτά ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που έχασαν στο 90' μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση, με κεφαλιά άουτ του Βασιλακάκη. Πάντως ήταν η μοναδική φορά που η άμυνα της ΑΕΚ απειλήθηκε από τότε που ο Πογέτ άλλαξε το σύστημα. Και για μια ακόμα φορά, αυτή η αλλαγή… σχήματος, έδωσε στην Ένωση τρεις βαθμούς.

ΑΕΚ (Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Κορδέρο, Μάνταλος (71' Γιόχανσον), Μπαρμπόζα (79' Τζεμπούρ), Βάργκας (71' Κολοβέτσιος), Αραβίδης.

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέτσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Γούτας (29' Καρυπίδης), Λισγάρας, Γουάλας, Φλίσκας, Λουσέρο, Νιέτο (70' Ντιμιτρόφ), Βασιλακάκης, Ερέα (58' Καπετάνος), Σολτάνι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News