Ειδήσεις

Διεθνές βραβείο αρθρογραφίας κατέκτησε η Ειρήνη Γιατράκη

Με το Βραβείο Αρθρογραφίας 2015 για το έργο της "Απόηχοι σκέψεων" τιμήθηκε η Ηρακλειώτισσα Ειρήνη Γιατράκη στο διαγωνισμό Αριστείας Συγγραφικού Έργου 2015 που διοργάνωσε η Διεθνής Ακαδημία Τεχνών (International Art Academy).

Το κύριο "επάγγελμα" της Ειρήνης Γιατράκη είναι μορφολόγος ζωγράφος. Ωστόσο όταν αφήνει τα πινέλα πιάνει το μολύβι. Όταν δεν μπορεί να εκφραστεί με τα χρώματα "παίζει" με τις λέξεις…

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχε με κείμενα τα οποία είχαν δημοσιευτεί κατά καιρούς στον Τύπο.

«Σκέψεις και προβληματισμοί, που δε με αφήνουν αδιάφορη, γίνονται το ερέθισμα για να μπει στο αυλάκι του νου το συναίσθημα και να μπορέσουν οι λέξεις να εμβαθύνουν το νόημα και να κουρνιάσουν στις καρδιές των αναγνωστών», αναφέρει η ίδια.

Το 2013 είχε διακριθεί σε διεθνή διαγωνισμό με ποιήματά της, ωστόσο αυτή τη φορά συμμετείχε σαν αρθρογράφος αφού υπήρχαν πολλές εναλλακτικές συμμετοχές από τη Διεθνή Ακαδημία Τεχνών.

Όπως λέει και η ίδια, «η λογοτεχνία και η ποίηση συνυπάρχουν μέσα μου μαζί με το ταλέντο της ζωγραφικής και προσπαθώ τις εικόνες που έχω στο μυαλό μου κάποιες φορές να τις ζωντανεύω όχι με το χρώμα αλλά με τις λέξεις!».

Η πολυτάλαντη Ειρήνη Γιατράκη, που είναι μέλος της Παγκρήτιας Ένωσης Λογοτεχνών από το 2009, έχει έτοιμα τρία βιβλία προς έκδοση, μια ποιητική συλλογή που τιμήθηκε με έπαινο και δύο παιδικά μυθιστορήματα, τα οποία όπως λέει η ίδια «κάποια στιγμή θα εκδοθούν»…

Σχόλια