Ειδήσεις

Πλούσια ατζέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Το πολυσυζητημένο δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μαζί με παρατάσεις και δημοπρασίες έργων, ξεχωρίζουν στην πλούσια ατζέντα της επικείμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Στη συνεδρίαση, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στη γνώριμη ώρα, στις 6 παρά 5 δηλαδή το απόγευμα της Δευτέρας, το Συμβούλιο θα κληθεί να επικυρώσει την τροποποίηση του αρχικού πίνακα έργων που χρηματοδοτούνται μέσω του δανείου του Δήμου από την ΕτΕΠ.

Ουσιαστικά πρόκειται για επαναληπτική διαδικασία και απόφαση, μιας και, ως γνωστόν, η απόφαση που είχε ληφθεί στο Συμβούλιο "έφαγε... άκυρο" από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης λόγω μη διευρυμένης πλειοψηφίας 2/3...

Πέραν του δανείου, στη συνεδρίαση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα:

- Έγκριση χαρτογραφικού υπόβαθρου, που συνοδεύει την Κανονιστική Πράξη Κοινόχρηστων Χώρων της Παλιάς Πόλης Ηρακλείου.

- Παράταση προθεσμίας του έργου "Ανάπλαση λεωφόρου Ικάρου (από Καρτερού έως αεροδρόμιο)".

- Ορισμός μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση των επιτροπών:

1. Διενέργειας Δημοπρασιών αγοράς, πώλησης, μίσθωσης και εκμίσθωσης ακινήτων,

2. Εκτίμησης και καταλληλόλητας ακινήτων και

3. Καταλληλόλητας και επιλογής χώρων καταλλήλων για ανέγερση διδακτηρίων, καθώς και χώρων μετά κτηρίων για τη στέγαση σχολικών μονάδων.

- Δακοκτονία 2016.

- Μετάβαση του κοινωνικού προγράμματος Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ηρακλείου (πρώην ΚΗΦΗ Παλιανής) στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού - Περιβάλλοντος - Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου.

Σχόλια