default-image

Ψηφιακή εποχή στην Πολεοδομία του Ηρακλείου

Κρήτη
Ψηφιακή εποχή στην Πολεοδομία του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψηφιακή γίνεται η Πολεοδομία Ηρακλείου καθώς μέσω της δημιουργίας ειδικής εφαρμογής πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες, αποφεύγοντας έτσι την ταλαιπωρία και τη γραφειοκρατία στην υπηρεσία.

Με ένα απλό κλικ πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες στην Πολεοδομία, η οποία σε έξι μήνες από σήμερα βάζει σε λειτουργία την πρωτότυπη αυτή εφαρμογή με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών της προς τους δημότες.

Χωρίς ταλαιπωρία και χάσιμο πολύτιμου χρόνου, οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε σχέση με τα όρια οικισμών, το οδικό δίκτυο, οριοθετήσεις ρεμάτων, τροποποιήσεις σχεδίου πόλης, ρυμοτομικό σχέδιο, εγκεκριμένα πολεοδομικά σχέδια και ζώνες αντικειμενικών αξιών.

Με την ψηφιακή εφαρμογή, «υπηρετείται η διαφάνεια», τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος αναφέρεται και στην παροχή βεβαιώσεων με ψηφιακή υπογραφή, γεγονός εξίσου σημαντικό καθώς δε θα απαιτείται η φυσική παρουσία του χρήστη στην υπηρεσία.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή τους προσεχείς μήνες, ενώ το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες θεματικές ενότητες, όπως αρχείο οικοδομικών αδειών, τεχνικών έργων, πρασίνου, πολιτικής προστασίας και ετοιμόρροπων κτιρίων, δημοτικής περιουσίας αλλά και παλιάς πόλης.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News