default-image

Η καταγγελία, οι επιδοτήσεις και η τιμή του ελαιολάδου

Κρήτη
Η καταγγελία, οι επιδοτήσεις και η τιμή του ελαιολάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος», τόνισε από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις με φόντο το ασφαλιστικό αλλά και την αγροτική φορολόγηση.

Ο κ. Στρατάκης προχώρησε στις δικές του εκτιμήσεις όσον αφόρα την τιμή του ελαιολάδου αλλά και την εξέλιξη του θέματος των επιδοτήσεων, που καίει χιλιάδες δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ολόκληρη την Κρήτη.

Με αφορμή τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωργικών Οργανώσεων για τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ, ο πρόεδρος Αντρέας Στρατάκης έδωσε τη δική του απάντηση.

Υπενθυμίζουμε ότι σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων Ελλάδος καταγγέλλει «την προκλητική στάση-συγκάλυψη του προέδρου και της διοίκησης της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Ένωσης Ηρακλείου Α.Ε. (πρώην ΕΑΣΗ) που, ενώ οι παραγωγοί, οι εργαζόμενοι, οι απολυθέντες, οι συνταξιούχοι, οι σκοτωμένοι και οι τραυματίες από τα δύο πρόσφατα εργατικά ατυχήματα είναι απλήρωτοι μήνες και χρόνια, δίδονται προκλητικά σε 4-5 εργαζόμενους συγγενείς και στενούς φίλους χρήματα με εντολή συγκεκριμένου στελέχους της διοίκησης.

Η συγκεκριμένη πράξη του μεγαλοστελέχους-αντιπροέδρου της διοίκησης της Ένωσης, να δώσει επιταγές πελατών περίπου 130.000 ευρώ στους προαναφερθέντες εργαζόμενους (συμπεριλαμβανομένης της κόρης του), προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Ερωτούμε το ήξερε ο πρόεδρος, η διοίκηση και ο γενικός διευθυντής αυτό;

Εάν δεν το ήξεραν γιατί δεν αποπέμπουν το συγκεκριμένο παράγοντα που εκθέτει την Ένωση Ηρακλείου;

Εάν το ξέρατε είστε υπόλογοι στην κοινωνία, στους αγρότες, στους εργαζόμενους, στους απολυμένους.

Εάν καλύπτετε τέτοιες ενέργειες, εκτός του ότι είστε συνυπεύθυνοι βλάπτετε τα συμφέροντα και την πορεία επιβίωσης της Ένωσης.

Ρωτάμε ακόμα: στο στήσιμο της νέας εταιρείας, στην οποία δίδετε το υπερσύγχρονο συσκευαστήριο λαδιού, τι σχέση έχουν οι ιδιώτες μέτοχοι με τα συγκεκριμένα πρόσωπα (συγγένεια-επαναπρόσληψη), τι χρήματα βάζουν και εάν βάζουν και τι δεσμεύσεις έχουν;

Τέλος καλούμε άμεσα τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Στρατάκη της Ένωσης Ηρακλείου να παρέμβει προστατεύοντας το κύρος, την ιστορία και την περιουσία της Ένωσης Ηρακλείου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή Κρήτη Σήμερα της "ΚΡΗΤΗ TV":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_e04vpihq/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News