default-image

Γκουλής - Το αντίο, η... μίνι φούστα, ο Ψαραντώνης και ο Μάγκας!

Αθλητισμός
Γκουλής - Το αντίο, η... μίνι φούστα, ο Ψαραντώνης και ο Μάγκας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεπέρασε ακόμη και τον τρόπο να μάθει την απόλυση του μεταμεσονύχτια των Φώτων. Εκείνος κράτησε την ιστορία και την αγάπη που τον δένει με τον ΟΦΗ, κι αποχαιρέτησε εγκάρδια, αφήνοντας τους παράγοντες της διοίκησης με το βάρος μιας άκομψης συμπεριφοράς.

Ο Νίκος Γκουλής, δεν άξιζε μεταχείριση, που συγκρούεται με ιστορικά και συναισθηματικά ήθη. Ίσως κάποιοι ήταν επηρεασμένοι από τον τρόπο της ιστορίας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου («η κεφαλή αυτού επί πινάκι»). Άφησε ωστόσο πλάγιες αιχμές για ζητήματα «προσωπικού τύπου» που αντιμετώπισε στο νέο του πέρασμα, αφήνοντας τα «κατ' ιδίαν».

Μιλώντας στο ράδιο 98.4, μοίρασε και ευχές για τη συνέχεια του ΟΦΗ. «Τα βλέπω πάντα θετικά. Το σημαντικό είναι ο ΟΦΗ. Πρέπει να ανέβει εκεί που ανήκει. Εμείς είμαστε στρατιώτες του, από όταν παίζαμε ποδόσφαιρο. Δύο φορές ως προπονητής ανταποκρίθηκα χωρίς σκέψη και έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Οι προπονητές είναι ή να φεύγουν μόνοι τους ή να τους απολύουν ". Αλλά σαφώς «στεναχωρημένος» , γιατί, όπως είπε, «ήθελα να δώσω τη μέγιστη βοήθεια σ' αυτή την ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Αυτό απέδειξε και η μέχρι τώρα πορεία. Προβλήματα υπάρχουν, ειδικά όταν μια ομάδα αγωνίζεται σε μια εντελώς άγνωστη κατηγορία για αυτήν. Το σημαντικό όμως είναι να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα. Πάντα είσαι αντιμέτωπος με ένα θηρίο και καλό και κακό». 

Το ότι έπαιρνε την πίκρα της "απόλυσης" για δεύτερη φορά ως προπονητής στον ΟΦΗ, ενώ οι στατιστικές του ήταν καλές και αυξανόμενες από την εικόνα και τα αποτελέσματα, η απάντηση του, ήταν αφοπλιστική: "Η στατιστική είναι όπως τη γυναίκα με τη μίνι φούστα. Βλέπεις, μπορείς μόνο να φαντασθείς..."!

Το ποδόσφαιρο είναι σύνθετο μέχρι τρέλας

Στο ανεξήγητο της ξαφνικής απόφασης, δεν έβρισκε απάντηση επειδή«το τελευταίο διάστημα οι παίκτες ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Κάνω διάφορα σενάρια να ερμηνεύσω το σκεπτικό τους, αλλά μένουν σενάρια και δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να ρωτάω πως και γιατί. Μπορεί οι άνθρωποι να σκέφτηκαν κάτι, ή να τους πείραξε κάτι. Μην μπαίνουμε σ' αυτή τη λογική. Δεν θέλω να έχω αντιπαραθέσεις. Αγαπώ τους ανθρώπους του ΟΦΗ. Είναι μέρος αυτής της ομάδας και για αυτό τους αγαπώ. Αν δεν ήταν, δεν μπορώ να ξέρω αν είχαμε σχέσεις. Θέλω να βαδίζω στο σωστό δρόμο. Έτσι, δεν σκέφτομαι υποθετικά, αν έφταιξε το ένα ή το άλλο. Δεν έχω να κατηγορήσω κάποιον για κάτι. Κάνω ότι κάνω με γνώση και ικανότητα. Αυτό πιστεύω για τον εαυτό μου». 

Είπε ακόμη: «Το ποδόσφαιρο είναι σύνθετο μέχρι τρέλας. Δεν θα αλλάξει αυτό ποτέ. Ούτε εδώ, ούτε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε στη Μπαρτσελόνα, ούτε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έτσι είναι και απλά κοιτάμε μπροστά".

Ψαραντώνης και Μάγκας!

Ο Νίκος Γκουλής μίλησε και για τη σχέση του με τον Ψαραντώνη. «Είμαστε φίλοι από τότε που έπαιζα μπάλα στον ΟΦΗ. Σαν προπονητής, μου είχε ζητήσει να … χτυπά αυτός τα πέναλτι, όταν είχαμε χάσει ένα, μετά δηλαδή που με είχε συμβουλεύσει να προτρέπω τους παίκτες να πηγαίνει ο καθένας κατευθείαν για γκολ»! (Γέλια).

Αποκάλυψε ωστόσο ότι προσπαθεί να επιτύχει μια συνεργασία του Ψαραντώνη με τον άλλο φίλο του καλλιτέχνη, τον Μάγκα. «Αν κάνουν μαζί μια δισκογραφική δουλειά, θα είναι μεγάλη επιτυχία»!

Ο μέγας Ολλανδός!

Ανάμεσα στα πολλά που ειπώθηκαν στον αέρα ο Νίκος Γκουλής είπε και για την επίσκεψη του μαζί με άλλους συμπαίκτες του, στον Ευγένιο Γκέραρντ.

"Μπορεί να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση υγείας, αλλά έχει μια απίστευτη διαύγεια και χιούμορ. Ο Ολλανδός με τις παραστάσεις του στο ποδόσφαιρο και στη ζωή, μύησε όλους εμάς σε μια άλλη, ανώτερη νοοτροπία. Παντοτινά του είμαστε ευγνώμονες"!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News