Ειδήσεις

"Έσκισε" ο Αγαπάκης στους διευθυντές Εκπαίδευσης

Έσπασε τα κοντέρ ο Δημήτρης Αγαπάκης στην κάλπη για τους διευθυντές Εκπαίδευσης, που είναι η μία παράμετρος για την τελική επιλογή διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Δημήτρης Αγαπάκης είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών που έγιναν σήμερα για την επιλογή του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Ηρακλείου.

Φυσικά την τελική απόφαση θα τη λάβει το υπουργείο Παιδείας, αφού υπάρχει και η περίφημη συνέντευξη των υποψηφίων για τη θέση, αλλά με τέτοια αποτελέσματα θα είναι χοντράδα να κάνει το υπουργείο, ιδίως στο Ηράκλειο, πως δεν καταλαβαίνει τι λέει το αποτέλεσμα. Άλλωστε και ο πρωθυπουργός εδώ είναι βουλευτής και προφανώς η γνώμη της βάσης των καθ' ύλην αρμόδιων, δηλαδή των εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να πεταχτεί έτσι στα αζήτητα.

Στη διαδικασία μετείχαν και ψήφισαν 173 από τους 176 διευθυντές-υποδιευθυντές λυκείων, γυμνασίων, ΕΠΑ.Λ. του νομού Ηρακλείου.

Με βάση τα αποτελέσματα, έλαβαν:

-Δ. Αγαπάκης 69 ψήφους (40%)

-Γιγουρτάκης 43 ψήφους

-Παντερής 25 ψήφους

-Κωνσταντίνου 22 ψήφους

-Αλεξάκης 5 ψήφους

-Παρασύρης 4

-Κλεινάκη 2 ψήφους

-Σπυριδάκης 1 ψήφο

-Τσικριτζής 1 ψήφο

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο δεύτερος υπολείπεται του Δημήτρη Αγαπάκη κατά 26 ψήφους, η διαφορά είναι μεγάλη.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προβάδισμα είχε ο Δημήτρης Αποστολάκης με 117 ψήφους και ακολουθεί ο κ. Καρατάσος με 99 ψήφους, ενώ καταμετρήθηκαν 8 λευκά και 2 άκυρα.

Θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία των συνεντεύξεων από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης μέχρις ότου οριστούν διευθυντές Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Κρήτης.

Σχόλια