default-image

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την υποστελέχωση σε ΜΕΘ και ΜΑΦ

Κρήτη
Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την υποστελέχωση σε ΜΕΘ και ΜΑΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων, η οποία αναφερόταν στην κακή κατάσταση που επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, με ελλείψεις που παρουσιάζονται όχι μόνο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά ακόμα και σε κρεβάτια, με αποτέλεσμα ασθενείς που χρήζουν επείγουσας βοήθειας να αντιμετωπίζουν κινδύνους, απαντά σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απάντησή της η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κατά την επίσκεψή του, μία ημέρα πριν, στο Νοσοκομείο Χανίων, ανακοίνωσε την πρόσληψη 400 νοσηλευτών και γιατρών μόνο για τις ΜΕΘ, εκτός από τους διορισμούς γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού σε συνολικό αριθμό περίπου 4.000 για τις δομές Υγείας όλης της χώρας.

Αναλυτικά, το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αναφέρει τα εξής:

«Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων σε χθεσινή της ανακοίνωση επισημαίνει τα υπαρκτά προβλήματα που προκαλεί η υποστελέχωση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας στα Χανιά, ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι οι επισημάνσεις αυτές γίνονται την επομένη της επίσκεψης του αν. υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Χανίων και της σύσκεψης-συζήτησης που έγινε με τη διοίκηση, τους γιατρούς και τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων για τα προβλήματα του νοσοκομείου, όπου ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε την πρόσληψη 400 νοσηλευτών και 100 γιατρών μόνο για τις ΜΕΘ. Σήμερα 8-1-2016 εκδίδεται από το υπουργείο Υγείας και η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως επίσης ανέφερε ο κ. υπουργός, οι προσλήψεις αυτές ήρθαν να προστεθούν σε διορισμούς γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού σε συνολικό αριθμό περίπου 4.000 για τις δομές Υγείας όλης της χώρας. Παράλληλα παρατάθηκε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου του 2016 η θητεία 1.100 ατόμων προσωπικό που υπηρετούσε σε νοσοκομεία.

Οι παραπάνω αριθμοί ασφαλώς δεν επαρκούν για ένα σύστημα σε κρίση, αλλά - σε συνδυασμό και με την αυξημένη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 και του 2016 - πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων θα επιμείνει και θα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών υγείας στα Χανιά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News