Ειδήσεις

Τα ΜΑΤ χτύπησαν συνταξιούχους στην πορεία για το Ασφαλιστικό

Με ένταση, επεισόδια και χημικά συνοδεύτηκε η πορεία του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ προς το Μέγαρο Μαξίμου για το Ασφαλιστικό.

Όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό οι αστυνομικοί απάντησαν με ρήψη χημικών και κρότου-λάμψης, ενώ δε δίστασαν να χτυπήσουν και ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, οι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν τουλάχιστον δύο ηλικιωμένους άνδρες, οι οποίοι και τραυματίστηκαν. Μάλιστα, ένας φέρεται να έχει πάει με ταξί στον "Ευαγγελισμό" για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δείχνει δυο άνδρες των ΜΑΤ να έχουν εγκλωβίσει το κεφάλι του ηλικιωμένου ανάμεσα στα σώματά τους και να τον σπρώχνουν προς το έδαφος και την ίδια ώρα ένας άλλος ηλικιωμένος άνδρας από πίσω τους να τους χτυπά την πλάτη σε μια προσπάθεια να τους σταματήσει.

(Φωτογραφίες από το iefimerida.gr)

Επίσης, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορεί, οι άνδρες των ΜΑΤ άρπαξαν σε κάποια στιγμή έναν άλλον ηλικιωμένο άνδρα με καφέ κοστούμι, ο οποίος πήγαινε προς το μέρος τους. Αμέσως, τους περικύκλωσαν νεαροί συμμετέχοντες στην πορεία προφανώς για να τους αναγκάσουν να τον αφήσουν...

Tελικά μερίδα των διαδηλωτών, σύμφωνα με το iefimerida.gr, κατάφερε να ξεφύγει από τα ΜΑΤ και να κατευθυνθεί προς την Ηρώδου Αττικού και το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί βρίσκονταν από το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ που αιφνιδίασαν την κυβέρνηση και την Αστυνομία και προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο. Η πορεία ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας με συνθήματα κατά του νέου Ασφαλιστικού.

Έκαναν τους τουρίστες και αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς

Οι διαδηλωτές το πρωί εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά με τρία τουριστικά λεωφορεία, η διέλευση των οποίων επιτρέπεται στην οδό Ηρώδου του Αττικού. Μπροστά στο Μέγαρο, όμως, τα λεωφορεία σταμάτησαν ξαφνικά και κατέβηκαν οι διαδηλωτές. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί εμπόδισαν τους συγκεντρωθέντες να προχωρήσουν προς το Μέγαρο, οι οποίοι παρέμειναν στο απέναντι πεζοδρόμιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ασφαλιστικού.

Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ Xρ. Κατσώτη

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και κοροϊδίας. Παρουσιάζουν το νομοσχέδιο ότι βοηθάει τους αδύνατους μέσα από το κόψιμο των συντάξεων, μέσα από την αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσα από την κατάργηση ακόμη και του ΕΚΑΣ, ακόμη και των αναπηρικών συντάξεων.

Χθες ο πρωθυπουργός είδε τους βιομήχανους, τους ξενοδόχους, το μεγάλο κεφάλαιο. Σε αυτούς υποσχέθηκε να λύσει το πρόβλημα του ασφαλιστικού σύμφωνα με τις δικές τους απαιτήσεις. Αυτές τις απαιτήσεις υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση, γι' αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγουν στο δρόμο, έτσι ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, να αποσυρθεί, να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σ' αυτή την κατεύθυνση».

Σχόλια