default-image

Στ. Σταυρόπουλος: Προς Ευρώπη ακραίων εθνικισμών

Κρήτη
Στ. Σταυρόπουλος: Προς Ευρώπη ακραίων εθνικισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το όραμα μίας ενωμένης Ευρώπης για τους λαούς έχει συντριβεί στην μπότα οικονομικών ελίτ και πολυεθνικών, που μετατρέπουν στη λογική του κέρδους και της υποτέλειας ολόκληρους λαούς σε αναλώσιμο υλικό.

Αυτή η εικόνα σε συνδυασμό με μισαλλόδοξες και φοβικές πολιτικές για το διωγμό χιλιάδων προσφύγων, που η πολιτική της "φωτισμένης" Δύσης δημιούργησε σε Μέση και Εγγύς Ανατολή, οδηγεί πλέον σε ακραίους εθνικισμούς όλη την Ευρώπη».

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη, ο αρθρογράφος και σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.

Για την Ελλάδα σημείωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. εξυπηρετεί πολύ καλύτερα τις επιλογές των δανειστών σε αυτή τη φάση, χωρίς σε τίποτα να αλλάζει την πολιτική των προκατόχων της στην κυβέρνηση.

Όπως είπε, το Ασφαλιστικό καταδεικνύει την αδιέξοδη λογική των μνημονίων, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε για τον χώρο της Παιδείας και του Πολιτισμού, τη λογική αναθεωρητών της Ιστορίας όπως του κ. Λιάκου από τα σχολικά βιβλία μέχρι την υπόθεση Ρίχτερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News