Ειδήσεις

Απονομή αριστείων και επαίνων σε φοιτητές στα Μάλια

Ένα ξεχωριστό βράδυ στα Μάλια, με την πραγματοποίηση της εκδήλωσης απονομής αριστείων και επαίνων στους νέους φοιτητές αλλά και αναγνώρισης πνευματικών προσωπικοτήτων.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πρώην Δημαρχείου Μαλίων ήταν και πάλι ασφυκτικά γεμάτη από εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, εκπροσώπους της δημοτικής Αρχής και της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται από το ίδρυμα "Έλλη Αλεξίου" και το Δήμο Χερσονήσου.

Η βραδιά ξεκίνησε με ζωντανή μουσική από την πιανίστρια κ. Λίνα Ζαχάρη που μαζί με το μαέστρο κ. Νίκο Αντωνακάκη ευγενικά προσφέρθηκαν να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα.

Ακολούθησε ομιλία από τη φιλόλογο καθηγήτρια κ. Βαρβάρα Πηγουνάκη με τη συνδρομή στην παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από το διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μαλίων κ. Γιάννη Καλλιτσάκη.

Η ομιλία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη και την προσωπικότητα του φιλόλογου-καθηγητή λυκειάρχη Γεωργίου Τσαγκαράκη, μια άρτια ομιλία που συγκίνησε βαθιά το ακροατήριο.

Με αυτό τον τρόπο το ίδρυμα "Έλλη Αλεξίου" και ο Δήμος Χερσονήσου ξεκίνησαν την υλοποίηση πολιτικής χαρτογράφησης του πνευματικού-καλλιτεχνικού-δυναμικού των τοπικών κοινωνιών του Δήμου Χερσονήσου, εν είδει και τοπικής ιστορίας, αλλά και προσωπικοτήτων που άφησαν πίσω τους πνευματικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Ο Γεώργιος Τσαγκαράκης δεν έδειξε απλώς το δρόμο της ατομικής καλλιέργειας, αλλά τον περπάτησε ο ίδιος.

Στη συνέχεια απενεμήθησαν οι έπαινοι και τα αριστεία στους 121 απόφοιτους των Λυκείων του Δήμου που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2015, σε αναγνώριση της προσπάθειας, αφοσίωσης και επιτυχίας στον στόχο.

Επιπλέον οι τρεις μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανά κατεύθυνση, σε αναγνώριση και ανάδειξη της αριστείας, εκτός των περγαμηνών, τιμητικών επάθλων και λογοτεχνικών βιβλίων, θα λάβουν - όπως είχε προαναγγελθεί - χρηματικό έπαθλο από 1.000 € ο καθένας.

Η εκδήλωση έκλεισε με ενδεικτικές προτάσεις δράσεως του ιδρύματος για το 2016:

* Θεατρικοποίηση του αυτοβιογραφικού έργου της συγγραφέως, παιδαγωγού και αγωνίστριας Έλλης Αλεξίου, "Από πολύ κοντά" με χρηματοδότηση της παραγωγής και ανέβασμα της παράστασης στα σχολεία.

* Συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για την προαγωγή της τοπικής ιστορίας από μαθητές των Γυμνασίων.

* Ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και εμπλουτισμός των υφισταμένων βιβλιοθηκών του Δήμου Χερσονήσου.

* Διανομή του βιβλίου για την κλασική μουσική, καταρχάς στους μαθητές των Μουσικού και Καλλιτεχνικού Λυκείου.

* Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μαθητές-φοιτητές θα ασχοληθούν με τα προβλήματα της περιοχής τους.

* Λογοτεχνικός διαγωνισμός στα Γυμνάσια-Λύκεια του Δήμου με χρηματικά έπαθλα.

Σχόλια