Ειδήσεις

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις και στο Ηράκλειο, με τους εμπόρους να ελπίζουν σε αναθέρμανση της κίνησης και τους καταναλωτές να αναζητούν ευκαιρίες για να ψωνίσουν οικονομικά.

Καθώς οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες, οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν πολύ περιορισμένα διαθέσιμα για ψώνια και οι εκπτώσεις είναι μια καλή ευκαιρία να βρουν είδη σε συμφέρουσες τιμές.

Ανακοίνωση για την έναρξη των εκπτώσεων εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, που εφιστά την προσοχή των μελών του στο θέμα των «παραπλανητικών» εκπτώσεων, τονίζοντας ότι τα αναγραφόμενα ποσοστά πρέπει να είναι ακριβή και να ενημερώνουν σωστά τον καταναλωτή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώνει τα μέλη του ότι, σύμφωνα με το νόμο 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και θα λήξουν τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και, στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού ("από… % έως… %"). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές».

Σχόλια