Ειδήσεις

Κατατέθηκαν περίπου 9.000 πινακίδες στο Ηράκλειο

Έληξε σήμερα η παράταση της προθεσμίας αγοράς τελών κυκλοφορίας και κατάθεσης πινακίδων που είχε δώσει στις 31 Δεκεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών, με 9.000 ιδιοκτήτες οχημάτων να επιλέγουν τη λύση της παράδοσης των πινακίδων.

Παράλληλα, όσοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν από αύριο πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών εις διπλούν.

Η πλειοψηφία των οδηγών κατάφερε να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ σε σύγκριση με πέρυσι οι πινακίδες που κατατέθηκαν φέτος είναι πανελλαδικά κατά 30.000 λιγότερες.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην εφορία Ηρακλείου, όπου κατατέθηκαν περίπου 9.000 πινακίδες αυτοκινήτων και ενοικιαζομένων όταν πέρυσι ο αριθμός τους ξεπερνούσε τις 13.000 πινακίδες.

Πέρα από τα πρόστιμα για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βεβαιωθούν διοικητικά πρόστιμα και για τα ανασφάλιστα οχήματα, ύψους 250 ευρώ, με τις πρώτες "καμπάνες" να πέφτουν το Φεβρουάριο.

Όσοι διαπιστωθούν σε τροχονομικό έλεγχο ότι δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ, θα κληθούν να πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ και 400 ευρώ πρόστιμο της Τροχαίας, ενώ όσον αφορά τα ανασφάλιστα οχήματα το πρόστιμο ανέρχεται σε 500 ευρώ.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που 1 εκατομμύρια οχήματα σε όλη τη χώρα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, ενώ, σε ό,τι αφορά στα ανασφάλιστα, αυτά ξεπερνούν τα 25.000 οχήματα σε επίπεδο Κρήτης.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια