Ειδήσεις

Β. Καρκανάκης: Διαφωνώ με την αύξηση των εισφορών

Αντίθετος με τη συμφωνία, έστω και προσωρινά, αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών που δέχθηκαν οι τέσσερις εργοδοτικοί φορείς (ΣΕΒ-ΣΕΤΕ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ) τάσσεται το μέλος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Καρκανάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84, αν και αναγνωρίζει πως στην παρούσα φάση φαίνεται να είναι η μόνη λύση.

Επισημαίνει πως αυτό που χρειάζεται η αγορά είναι επιδότηση και ενίσχυση της εργασίας, καθώς το τρίπτυχο «λουκέτα, ανεργία, μετανάστευση» μεγεθύνει τη δυναμική του με τέτοιου είδους αποφάσεις, ενώ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο λέει πως αποτελεί ακόμα μία μπλόφα σε μία θεατρική παράσταση για εσωτερική κατανάλωση καθώς η συμφωνία των μεταρρυθμίσεων είναι υπογεγραμμένη.

Υπενθυμίζεται πως υπέρ μίας μικρής και προσωρινής αύξησης συμφώνησαν οι εργοδοτικές οργανώσεις με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, να δηλώνει: «Η ΕΣΕΕ στο όνομα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος οφείλει να επιλέξει "το μη χείρον βέλτιστον".

Η λιγότερο επώδυνη λύση και η μικρότερη μετρήσιμη επιβάρυνση φαίνεται να είναι τελικά η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επικουρικών συντάξεων».

Τέλος οι εργοδοτικοί φορείς απέσπασαν κυβερνητική δέσμευση για επανεξέταση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Για τα "μπλοκάκια" θα μελετηθεί περαιτέρω ο ιδανικός τρόπος συνυπολογισμού των εισφορών στα έξοδα όπως και των άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, ούτως ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνσή τους, χωρίς να θιγεί ο κανόνας της ισονομίας ως προς τις εισφορές», καθησυχάζει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος.

Σχόλια