Ειδήσεις

Εκλογές Ν.Δ.: Οδηγίες για τους ψηφοφόρους της Κυριακής

Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας που θα γίνει την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας δίνει χρήσιμες πληροφορίες-οδηγίες προς τους ψηφοφόρους που θα προσέλθουν στις κάλπες.

Αναλυτικότερα, οι οδηγίες της ΚΕΦΕ έχουν ως εξής:

* Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

* Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ής Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

* Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή τη φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για τη διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

* Κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δε θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δε θα τους ζητηθεί να καταβάλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

* Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής Αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.

* Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου προέδρου που θα επιλέξουν.

Σχόλια