default-image

Συλλαλητήριο για τους εργαζόμενους στην Ανακύκλωση

Κρήτη
Συλλαλητήριο για τους εργαζόμενους στην Ανακύκλωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης διοργανώνει αύριο Παρασκευή 8/1/2016 στις 19:00, στα Λιοντάρια, η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ανακύκλωσης της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Στο κάλεσμά της για συμμετοχή του ηρακλειώτικου λαού στο συλλαλητήριο, αναφέρει τα εξής:

«Σχεδόν 80 μέρες αγώνα έξω από το Εργοστάσιο της Ανακύκλωσης. Με ένα και μόνο αυτονόητο αίτημα για κάθε εργαζόμενο: τη δουλειά μας, για όλους μας, με τις ίδιες σχέσεις εργασίας. Ο αγώνας αυτός μας έχει κάνει ακόμα πιο δυνατούς και ενωμένους, απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις σοβαρές πολικές ευθύνες από την κυβέρνηση και τους φορείς που εμπλέκονται.

Απλώς ζητάμε τις δουλειές μας πίσω από μια εταιρεία με μεγάλα κέρδη, που με το "έτσι θέλω" μας πέταξε στο δρόμο σε μια νύχτα. Δηλώνουμε δημόσια και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δε θα το βάλουμε κάτω, δε θα επιτρέψουμε να μας κόβουν και το μικρό κομμάτι ψωμί που παίρναμε μέχρι σήμερα. Είναι ώρα, ο κάθε ένας από τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ρωτάμε ευθέως:

* Γιατί και με ποιανού τις πλάτες μια εργοδοσία που δεν έχει ξαναέρθει στην Κρήτη πετάει στο δρόμο 42 οικογένειες, ενώ έχει δηλώσει ότι το εργοστάσιο θα λειτουργήσει με 40 άτομα και θα φτάσει μέχρι το τέλος του έτους τα 100;

* Γιατί είναι πολλά τα 751 μικτά για ένα εργαζόμενο που μαζεύει με τα χέρια του σκουπίδια, ενέσεις, απόβλητα κ.ά.

* Γιατί δεν παρεμβαίνει η ΚΕΔΕ, η ΕΕΑΑ αφού η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ζημιώσει το νομό μας και τους δημότες μας με πάνω από 80.000 ευρώ, ποσό που πλησιάζει και σε 15 μέρες θα ξεπεράσει τη συνολική μισθολογική διαφορά που προτείνει η εταιρεία για 3 χρόνια;

Μάλλον η εταιρεία απλά ήρθε εδώ για να ξεζουμίσει στο μέγιστο τους εργαζόμενους και να κάνει άνω-κάτω όλο το νομό μας και την Ανακύκλωση στο Ηράκλειο. Η προκλητικότητά τους και η αυθαιρεσία τους δε θα περάσει!!

Έχουμε τη συμπαράσταση όλων εκείνων των εργαζόμενων που μας στηρίζουν, τις αποφάσεις σωματείων, συλλόγων, φορέων. Τα αιτήματά μας, έπειτα από σκληρούς αγώνες, στηρίχθηκαν από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του νομού, τους βουλευτών του νομού Ηρακλείου (πλην του κ. Αυγενάκη) και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν τρώμε κουτόχορτο και ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε βήμα πίσω. Θα είμαστε καθημερινά στο δρόμο ενημερώνοντας τους Ηρακλειώτες για τις ευθύνες όλων τους, καθημερινά στα γραφεία όλων των υπευθύνων μέχρι να δοθεί μία οριστική λύση.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που ειδικότερα τις γιορτινές μέρες εξέφρασαν ηθικά και υλικά την αλληλεγγύη τους και τους καλούμε στο Συλλαλητήριο αλληλεγγύης την Παρασκευή 8/1/2016 στις 19:00 στα Λιοντάρια.

"Και αν είναι ο λάκκος σου βαθύς

χρέος με τα χέρια να σηκωθείς"

Κ. Βάρναλης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News