default-image

Η διαμαρτυρία της "Φυσαλίδας" με φόντο το "Ξενία" Καρτερού

Κρήτη
Η διαμαρτυρία της "Φυσαλίδας" με φόντο το "Ξενία" Καρτερού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο επέλεξαν τα μέλη της Ομάδας Χορού "Φυσαλίδα" για να διαμαρτυρηθούν για τις εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και ειδικότερα του "Ξενία" Καρτερού.

Έφτιαξαν ένα εξαίρετο βίντεο με μια σύνθετη, μοντέρνα χορογραφία, που χρησιμοποιεί ως σκηνικό το εγκαταλελειμμένο και διαλυμένο "Ξενία" και το ανέβασαν στο youtube.

Στο σχετικό σημείωμα, αναφέρουν:

«Στα πιο σκοτεινά δωμάτια των ψυχών μας θα ανακαλύψουμε μια μέρα όλοι ότι η φύση δεν ανήκει σε κάποιον και είμαστε απλώς μικρά μέρη της.

Η εγκατάλειψη των ηθών και των αναγκών αντικατοπτρίζεται στη διάλυση κτιρίων, κοινωνιών και σχέσεων. Δημιουργημένο σε μια στιγμή σύνδεσης, αυτό το σύντομο φιλμ φέρει μια ηχώ που αναγνωρίζουν εκείνους που δοκιμάζουν την ιδιωτικοποίηση δημοσίων χώρων και ζωής.

Η εμπορική εκμετάλλευση και ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, του νερού, του αέρα, της γης, της θάλασσας, των σπόρων, νομιμοποιείται κάτω από το μανδύα του χρέους και μιας ανάπτυξης που στοχεύει μόνο στο κέρδος.

Όλα αυτά αποφασίζονται εν τη απουσία μας. Τι αλήθεια είναι ανάπτυξη; Τι σημαίνει περιβαλλοντική συνείδηση; Υπάρχει ανάπτυξη που να μην είναι συμβατή με τη φύση; Συγχέουμε την οικονομική αυτάρκεια με την λεηλασία ενός τόπου; Την Τεχνολογία με την απληστία;

Στο τέλος, μπορεί αυτή η συντριβή της φύσης να οδηγήσει στη συντριβή της ίδιας της ψυχής μας;».

Δείτε το υπέροχο βίντεο της "Φυσαλίδας":

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News