Ειδήσεις

Ακτιβιστική δράση της ΛΑΕ για τις τράπεζες

Ακτιβιστική δράση μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό 25ης Αυγούστου, στο Ηράκλειο, διοργάνωσε σήμερα το μεσημέρι το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιο Ηρακλείου της ΛΑΕ.

Τα μέλη της ΛΑΕ ξεδίπλωσαν πανό ενάντια στο "ξεπούλημα" των τραπεζών και στον εκμηδενισμό της συμμετοχής του Δημοσίου σε αυτές με τη νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, η ενέργεια είχε στόχο «να διατρανώσει την αντίθεσή της ενάντια στο ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών που επιτεύχθηκε με το νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση αλλά και για τα "κόκκινα" δάνεια και την επακόλουθη άμεση απειλή του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας».

Τα μέλη και οι φίλοι της ΛΑ.Ε. διαμαρτυρήθηκαν για την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και τις επιπτώσεις που θα έχει και στο θέμα των "κόκκινων" δανείων, με την εκδήλωση να γίνεται ιδιαίτερα αποδεκτή από τον κόσμο.

Οι συγκεντρωθέντες διατράνωσαν την αντίθεσή τους με τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που «είχε σαν συνέπεια», όπως είπαν, «τον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος και την πλήρη παράδοσή του στον έλεγχο των δανειστών και μέσω αυτού του ελέγχου την πλήρης παράδοση των χρεωμένων ελληνικών μικρών επιχειρήσεων, των υποθηκευμένων ακινήτων και κατοικιών, καθώς και της αγροτικής γης». Τόνισαν δε ιδιαίτερα ότι οι ευθύνες είναι τεράστιες, πολιτικές και ποινικές, που ξεκινούν από τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, τις διοικήσεις θεσμικών φορέων (Τράπεζας Ελλάδος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας-ΤΧΣ, Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και Χρηματιστηρίου). Τόνισαν δε με έμφαση πως δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για καταπολέμηση σκανδάλων και κακοδιαχείρισης και τέτοιες επιλογές σε βάρος του Δημοσίου να μένουν στο απυρόβλητο.

Τέλος τόνισαν ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις «ενάντια στο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης» και ότι δε θα αφήσουν «να ξεχαστεί ή να κουκουλωθεί», πράγμα που επιθυμούν διακαώς όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά σύσσωμο το μνημονιακό κατεστημένο, όπως είπαν.

Σχόλια